Ο Πέτρος Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ ζητά «νόµο και τάξη»!

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θα πρέπει άµεσα να δώσει εντολή να διερευνηθούν οι καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Παππά, αναφορικά µε την αµέλεια των αστυνοµικών Αρχών να εφαρµόσουν µε απόλυτη αυστηρότητα το δόγµα «νόµος και τάξη» στα ελληνικά πανεπιστήµια. Ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση µε τέτοια ένταση, που θα τον ζήλευε και ο Κ. Μπογδάνος. Και επειδή µέχρι τώρα το «Αλάτι και Πιπέρι» δεν έχει αµφισβητηθεί για την ακρίβεια των στοιχείων του, σας µεταφέρω λέξη προς λέξη τις καταγγελίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης: «∆εν υπάρχει ασφάλεια στα πανεπιστήµια. Στο ΑΠΘ λυµαίνονται εξωπανεπιστηµιακά κυκλώµατα τις εστίες. Να νοικιάζουν Αργεντινοί, δεν ξέρω και ποιες άλλες φυλές, και να έχουν µέσα όπλα και µολότοφ, να επενοικιάζουν τις εστίες», ανέφερε, ζητώντας τα ρέστα από την κυβέρνηση. «∆εν αντιµετωπίζει ούτε καν την εξωπανεπιστηµιακή βία, η οποία έχει εγκατασταθεί στα πανεπιστήµια. Για ποιο νόµο και ποια τάξη µιλάµε», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του σε τοπικό Μέσο του Κιλκίς. Επειδή ο κ. Παππάς είναι βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου και οφείλουµε να τον πάρουµε στα σοβαρά, καλό θα είναι να ενηµερώσει τις Αρχές γι’ αυτά που δηµοσίως φέρεται να γνωρίζει. Τώρα, ως προς τις καταγγελίες, µάλλον αυτές δεν συνάδουν µε την κουλτούρα του κόµµατος που εκπροσωπεί και στις καταστατικές του διακηρύξεις, καθώς οποιαδήποτε παρέµβαση της ΕΛ.ΑΣ. στα πανεπιστήµια τη χρεώνει στο «αστυνοµικό» κράτος της ∆εξιάς.

Αν είναι έτσι το «φρέσκο» και το «νέο», καλύτερα οι «μπαρμπάδες»

Κάποιοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Νίκος Παππάς, προπαγανδίζουν με κομψό τρόπο το αφήγημα πως με τη δική τους κάθοδο στην πολιτική μπορεί να έρθουν τα πάνω κάτω και να αλλάξουν όλα, επειδή ως πρόσωπα εκφράζουν το «φρέσκο» και το «νέο». Επειδή κοντεύω να συμπληρώσω 30 χρόνια στη δημοσιογραφία και έχω ακούσει από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα την ίδια επιχειρηματολογία από εκατοντάδες ματαιόδοξους πολιτευτές όλων των κομμάτων, πως θέλουν να γίνουν η φωνή της γενιάς τους, μήπως ο Παππάς, για να μην καταστεί γραφικός, όπως οι προηγούμενοι, πρέπει να μιλήσει πολιτικά; Να εμπνεύσει σιγουριά και εμπιστοσύνη, επειδή διαθέτει γνώσεις επάνω σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες της; Όμως, το να προσπερνά μια τέτοια δοκιμασία, για να μη φανεί πού του πάνε τα τέσσερα, δηλώνοντας «πως δεν τα πάω καλά με τα πολιτικά», αλλά στη συνέχεια να επιχειρεί την προσωπική του ανεπάρκεια να την καλύπτει με το να απαξιώνει τους άλλους με υφολογικούς αφορισμούς, δεν τον τιμά. Τα γράφω όλα αυτά, διότι πήγε και μίλησε σε ένα ραδιόφωνο της Λαμίας, χωρίς να πει τίποτα ουσιαστικό, και όλη η συνέντευξή του ήταν επικεντρωμένη επάνω σε ρηχές δημοσιογραφικές πάσες, που του έδιναν την ευκαιρία να πει - μεταξύ άλλων: «Δεν τα πάω καλά με τα πολιτικά λόγια. Κουράστηκα όμως να βλέπω τον παρωχημένο μπάρμπα με το σακάκι και τη γραβάτα να αραδιάζει ένα σωρό θεωρίες και αφηγήματα τα οποία δεν έχουν ουσία».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην παίκτη του «Surviror», Νάσο Παπαργυρόπουλο, οι Θερμοπύλες είναι «χρέπι», ενώ αντίστοιχη εικόνα εισπράττουν οι επισκέπτες και για τις Μυκήνες.

Τους χρωστάμε κιόλας!


Η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Καλουδιώτη είτε δεν διαθέτει στοιχειώδεις γνώσεις της ιστορίας του ΝΑΤΟ είτε ο πολιτικός λόγος της εμπεριέχει ρατσιστικές σπόντες, ώστε να καθίσταται προσαρμόσιμος στην «αλλοπρόσαλλη» στρατηγική του Στ. Κασσελάκη, που αποδέχτηκε να τη συμπεριλάβει στη λίστα του κόμματος για τη μάχη της 9ης Ιουνίου. Οι θέσεις της συγκεκριμένης υποψήφιας σε κάποια σοβαρά θέματα, αν δεν συνιστούν «τρικυμία εν κρανίω», σίγουρα γεννούν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν εκπροσωπεί την Αριστερά ή κάποιο άλλο κόμμα. Δηλαδή, δεν είναι δυνατόν η συγκεκριμένη υποψήφια ευρωβουλευτής της Αριστεράς να δηλώνει πως «εάν η Ελλάδα φύγει από το ΝΑΤΟ, θα γίνει Αλβανία». Μόνο από την «ατάκα» της αυτή διαπιστώνει κανείς μια υποτίμηση του γειτονικού μας κράτους. Και ταυτόχρονα μια αποθέωση του ΝΑΤΟ. Το καλύτερο όμως ήταν άλλο σε αυτά που είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Politica» 89,8, ήτοι πως «η Ελλάδα αλλά και οι Έλληνες χρωστάνε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή»