Στα parapolitika.gr μίλησαν οι Χρήστος Ζώης και Βασίλης Καπερνάρος για την δημόσια τοποθέτηση του Τάκη Μπαλτάκου για την ίδρυση νέου κόμματος. Ο επικεφαλής της Νέας Μέρας, Χρήστος Ζωής κράτησε σαφείς αποστάσεις , χωρίς ωστόσο να αποκλείσει κάτι για το μέλλον. 

"Είμαι επικεφαλής της Νέας Μέρας, και πρόθεση μου είναι να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την χώρα. Αυτό που με νοιάζει είναι η μοίρα της πατρίδας. Πρέπει να υπάρξει άμεσα κυβέρνηση Εθνικού σκοπού την οποία πρέπει να συμμετάσχουν όσοι θέλουν και όσοι μπορούν". 

Όσον αφορά το νέο κόμμα που προανήγγειλε ο Τάκης Μπαλτάκος αρκέστηκε να πει πως "ο κύριος Μπαλτάκος μου είναι συμπαθής και είναι γνωστό ότι μιλάμε"

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος είπε πως "Πιστεύω πως υπάρχει η ανάγκη ενός νέου πολιτικού σχήματος που μπορεί να ενώσει τον αστικό , συντηρητικό και δημοκρατικό κόσμο, με πυλώνα την Ορθοδοξία"  ενώ συμπλήρωσε πως οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και το νέο κόμμα θα είναι σύντομα μία πραγματικότητα. 

Σ.Π