Κορίτσια, ο Stefanos σε ρόλο Μαντά

Το αλήστου µνήµης σύνθηµα «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης», από τότε που ο γνωστός ηθοποιός υποδυόταν και τον πολιτευτή Μαντά στην κωµωδία «Τζένη Τζένη», θα µπορούσε άνετα να συνδεθεί µε τις αντίστοιχες κινηµατογραφικές σκηνές που αντικρίσαµε µε πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη. «Κορίτσια, ο Κασσελάκης» σαν άλλος Μαντάς στην πλώρη του σκάφους να πλησιάζει τα λιµάνια των ελληνικών νησιών, την ώρα που οι (λιγοστοί) οπαδοί του κουνάνε µαντήλια στην προκυµαία και τον περιµένουν να αποβιβαστεί, για να του προσφέρουν λουλούδια. Καλώς ήρθατε στη δεκαετία του 1960. Μόνο ο παππάς και ο χωροφύλακας δεν ήταν σε όλα τα πλάνα των αφίξεών του. Αλλά είχε δίπλα του βράχο το βατράχι, τον ναυαρχούκο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος σε αυτή τη ναυτική εκστρατεία στο Αιγαίο αποδείχτηκε χρήσιµος ως καπετάνιος και µούτσος. Και επειδή ανασύραµε µνήµες και εικόνες από τη δεκαετία του 1960 µε πρωταγωνιστή τον Κασσελάκη, η ατάκα του σε µια συνέντευξη που έδωσε από τη Νάξο, πως δηλαδή µε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι Έλληνες θα κοιµούνται ήσυχοι, θύµισε κάτι αντίστοιχο µε το «ανοιχτά παράθυρα» επί χούντας.

Φαραντούρης, ο καουµπόης του ΣΥΡΙΖΑ, στο... Τέξας

Στο Τέξας των ΗΠΑ, και συγκεκριµένα στο Houston, βρέθηκε την περασµένη εβδοµάδα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής του ∆ικαίου Ενέργειας, Νικόλας Φαραντούρης. Ο σύµβουλος του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, και ένα εκ των δηµοφιλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (βγήκε πρώτος στις προκριµατικές για το ευρωψηφοδέλτιο), µετά τις ρουκέτες για το «BBB- της Standard & Poor’s» που «δεν τρώγεται» συνέχισε να πυροβολεί απ’ το… Τέξας. Προσκεκληµένος της οµογένειας (στο Houston µένει και ο αγαπηµένος αδερφός του Στέφανου Κασσελάκη) επέλεξε να αναρτήσει βίντεο µε δηλώσεις του που έγιναν viral απ’ το Παγκόσµιο Κέντρο Ενέργειας στο Χιούστον για το ενεργειακό κόστος, αλλά και την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονοµική κατάταξη της χώρας επιµένοντας πως το «ΒΒΒ-… δεν τρώγεται».

Μανία με τη ζυγαριά η Βούλα

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μπερδέψει τις κάλπες των ευρωεκλογών με τις ζυγαριές των φαρμακείων. Δεν εξηγείται αλλιώς η εμμονή τους στην προβολή της ατάκας «ελάτε να ξαναζυγιστούμε» που απευθύνουν στην κυβέρνηση. Και μάλιστα την πλάστιγγα την τοποθετούν εκεί που νομίζουν ότι μπορεί να γείρει υπέρ τους, αν και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να ζυγιστούν, να μετρηθούν και να βρεθούν ελλιπείς λόγω ελαφρότητας. Στο πνεύμα αυτό και η τοποθέτηση της εκπροσώπου Tύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά, στον συνάδελφο Γ. Τσακίρη στη «Real News». «Όσο πιο υψηλό θα είναι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόσο καλύτερα για την κοινωνία και τη χώρα που επιζητούν την αλλαγή. Το κόμμα μας, ως κόμμα εξουσίας, επιδιώκει -όπως έχει πει και ο Στέφανος Κασσελάκηςτη νίκη, όμως εάν αυτή δεν έρθει στις ευρωεκλογές, είναι σίγουρο ότι θα εξασφαλιστεί στις εθνικές εκλογές. Επειδή ο κ. Μητσοτάκης έβαλε τον πήχυ στο 33% -δηλαδή κάτω από το όριο της αυτοδυναμίας-, εμείς τους λέμε ότι οι συγκρίσεις θα γίνουν ξεκάθαρα με τις εθνικές εκλογές του 2023. Και τότε θα ξαναζυγιστούμε όλοι», ανέφερε.

Η Όλγα Γεροβασίλη, που μέχρι πρότινος «φλέρταρε» με τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, θεωρεί ότι στις ευρωεκλογές το κόμμα θα πρέπει να πιάσει ποσοστά μεγαλύτερα από αυτά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Μόνο ΠΑΣΟΚ για τη δεύτερη θέση


Όσοι προεξοφλούν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές «λογαριάζουν προφανώς χωρίς τον ξενοδόχο». Αυτό ήταν το μήνυμα του προέδρου του Κινήματος, Νίκου Ανδρουλάκη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», σημειώνοντας ότι «ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα διαψεύσει την 9η Ιουνίου, για άλλη μια φορά, τις Κασσάνδρες». «Το ΠΑΣΟΚ χτίζει σε γερά θεμέλια, βήμα βήμα, την ανοδική του πορεία. Μια πορεία προοπτικής που θα επικυρωθεί την 9η Ιουνίου με τη δεύτερη θέση», πρόσθεσε. Για να δούμε αν οι εκτιμήσεις του θα επαληθευτούν…

«Κήρυγμα» Χαρακόπουλου

Η σημερινή μέρα μάς υπενθυμίζει με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο πόσο κοντά μπορεί να είναι το “ωσαννά” με το “σταύρωσον αυτόν”. Μας δείχνει πόσο ευμετάβλητος μπορεί να είναι ο άνθρωπος στις διαθέσεις του, αλλά και πόσο εύκολα μπορεί να παρασυρθεί από το ψεύδος και τις διαβολές και να μετατραπεί σε άναρχο όχλο. Το μήνυμα αυτό της Κυριακής των Βαΐων συνιστά ένα δίδαγμα για όλες τις εποχές». Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων για την Κυριακή των Βαΐων, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, συνομίλησε με πολίτες και δέχθηκε τις ευχές τους για το Πάσχα.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή