Μία τυχαία συνάντηση στο Παγκράτι

Επειδή οι καιροί είναι πονηροί και οι κοινωνικές συναναστροφές παρεξηγούνται µε περισσή ευκολία, κυρίως από τις δυνάµεις της αριστερής συντήρησης, καθώς η ώσµωση µε τον Πάνο Καµµένο τα προηγούµενα χρόνια εµπότισε µε το κουσούρι της καχυποψίας και την Κουµουνδούρου, οφείλω να περιγράψω ως «τυχαία» τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας µε την Όλγα Γεροβασίλη την Παρασκευή το βράδυ σε γνωστό εστιατόριο του Παγκρατίου. Όχι τίποτε άλλο, για να µην ανησυχήσει και ο Στέφανος Κασσελάκης, εάν κάποιος «καλοθελητής» πάει και του µεταφέρει πως ο Τσίπρας, την ώρα που αυτός περιόδευε στην Κρήτη, µεθόδευε µε τη Γεροβασίλη την «εκπαραθύρωσή» του από την ηγεσία του κόµµατος την εποµένη των ευρωεκλογών άµα δεν καταφέρει να πιάσει 17%. Στο συγκεκριµένο µαγαζί ο Τσίπρας έτρωγε µαζί µε τον Αλέκο Φλαµπουράρη και έναν σηµαντικό παράγοντα από τον χώρο των κατασκευών.

Η Γεροβασίλη δεν ξέρω εάν προσκλήθηκε στη συγκεκριµένη συνάντηση, στο πλαίσιο της τακτικής επαφής που έχει και µε τον Τσίπρα και µε τον Φλαµπουράρη, αλλά έφτασε στο εστιατόριο καθυστερηµένα µαζί µε τους δύο γιους της: τον Φαίδωνα και τον Κωνσταντίνο. Με τον Τσίπρα τα είπαν για λίγα λεπτά, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός αποχωρούσε την ώρα που έφτασε η κυρία Γεροβασίλη. Αυτό που δεν έµαθα είναι εάν ο Τσίπρας τής παραχώρησε το ίδιο τραπέζι που καθόταν νωρίτερα µαζί µε τον Φλαµπουράρη και τον φίλο του εργολάβο.

«Μεγάλη ανατροπή» με (έως) 16%

«Πίσω, Γιάννη, τα καράβια» ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» 90,1 FΜ. Και αυτό διότι, ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες η ηγεσία της Κουμουνδούρου και προσωπικά ο Στέφανος Κασσελάκης ισχυριζόταν πως «πάμε για τη μεγάλη ανατροπή, ζητώντας ταυτόχρονα και εθνικές εκλογές», η Βούλα Κεχαγιά χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών, δηλώνοντας ικανοποιημένη εάν το κόμμα που εκπροσωπεί πιάσει το 16%. Εδώ όμως υπάρχει μια τεράστια αντίφαση, που καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό και τις παραπλανητικές διαβεβαιώσεις που δίνει ο Κασσελάκης στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, πως -τάχα μου- οι ευρωεκλογές θα σημάνουν την αρχή του τέλους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν γίνεται να ζητάς εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, διακηρύσσοντας την πεποίθηση πως θα γίνεις πρωθυπουργός αν στηθούν «δίδυμες» κάλπες, με διεθνείς μάλιστα παρατηρητές, και την ίδια στιγμή να σε «αδειάζει» η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, λέγοντας πως θα είναι μεγάλη επιτυχία εάν φτάσουμε το 16%.

Σήμερα το απόγευμα ο Στ. Κασσελάκης στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας θα παρουσιάσει τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος από την Περιφέρεια Αττικής, που έχουν θέσει εαυτόν στη βάσανο των προκριματικών εκλογών

Δημοσκοπική ενδοσκόπηση

Στην Κουμουνδούρου διενεργούν μυστικές δημοσκοπήσεις και ξέρουν μέχρι πού φτάνει η περπατησιά του Στέφανου Κασσελάκη στην ελληνική κοινωνία. Και επειδή τα μηνύματα που «εισπράττουν» δεν παραπέμπουν σε άμεση ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, δηλαδή πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απολέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε βαθμό απόλυτης απονομιμοποίησής του, γι’ αυτό φροντίζουν στις σχετικές έρευνες να δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε εσωκομματικού τύπου ερωτήματα. Δηλαδή να μετράνε τον Αλέξη Τσίπρα «αντικριστά» με τον Κασσελάκη για το ποιος είναι ο καταλληλότερος να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας. Μέχρι στιγμής, η απάντηση είναι «Κανένας», αλλά τουλάχιστον ο Κασσελάκης νιώθει την ικανοποίηση πως δεν είναι χειρότερος αντίπαλος του Μητσοτάκη απ’ ό,τι ο Τσίπρας.

Το ΠΑΣΟΚ που... καλπάζει

«Το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει έναν διπλό στόχο, που είναι η δεύτερη θέση στις εκλογές και η ισχυρή αύξηση των ποσοστών», ανέφερε ο βουλευτής του Κινήματος Μ. Κατρίνης στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ. Στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί πως οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν. «Οι δημοσκοπήσεις είναι μία “φωτογραφία της στιγμής” και προφανώς θα θέλαμε να είναι διαφορετικές. Όμως έχουμε την αισιοδοξία και τη βεβαιότητα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε ανοδική τροχιά, είναι σε ανοδική πορεία και εκφράζω τη βεβαιότητα ότι το βράδυ της 9ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι στη δεύτερη θέση και θα έχει αύξηση των ποσοστών του. Γιατί πρέπει σε αυτή τη χώρα ο δήθεν μονόδρομος του κυρίου Μητσοτάκη να έχει ρεαλιστική αντιπρόταση με προοπτική διακυβέρνησης. Και αυτό μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το εκφράσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.