Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε από την Κατερίνα Καινούργιου για την παρουσία του στην Κέρκυρα τις μέρες του Πάσχα (φθάνει το απόγευμα στο νησί), ρίχνοντας έτσι λάδι στη φωτιά, με δεδομένο ότι στους «σκληρούς» της Ιεραρχίας συγκαταλέγεται ο τοπικός Μητροπολίτης Νεκτάριος.

Στην ερώτηση εάν θα τον συναντήσει, απάντησε: «Εάν είναι εκεί, προφανώς ναι», συμπληρώνοντας πως «θα πρέπει να με διώξει ο ίδιος» σε περίπτωση αντιδράσεων για την προσέλευσή του στον ναό.

*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Σήμερα στη Βαρβάκειο με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ακρίβειας ανά χείρας

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Κέρκυρα πήγαινα από μικρός το Πάσχα», προσθέτοντας πως «η πίστη του καθενός είναι βαθιά προσωπικό θέμα», για να τονίσει ότι οι λίγες φωνές αντίδρασης στην Εκκλησία δεν αντανακλούν τις θρησκευτικές αξίες.

«Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν κωλώνω σε τίποτα», επανέλαβε ο κ. Κασσελάκης.


Νέες αιχμές του Μητροπολίτη Κέρκυρας κατά του Στέφανου Κασσελάκη

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Κερκύρας στο αναστάσιμο μήνυμά του εξαπέλυε νέες αιχμές κατά του κ. Κασσελάκη, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει, υπονοώντας εμμέσως πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κακώς θεωρεί τον εαυτό του μέλος της Εκκλησίας.

«Κάποιοι, ελαφρά τη καρδία, θεωρούν πως έχουν δικαίωμα να θεωρούν τους εαυτούς τους μέλη της Εκκλησίας, ενώ κάνουν το μεγάλο σφάλμα να τη θεωρούν ως μια θρησκευτική ιδεολογία και μόνο, κατάλοιπο του παρελθόντος, συνήθεια και παράδοση, χωρίς να θεωρούν ότι χρειάζεται να υπακούουν σε αυτήν, να τηρούν τις εντολές τον Θεού και της πίστεως, να σέβονται τους κανόνες και τα όρια που η Εκκλησία βάζει», τόνισε ο κ. Νεκτάριος, ο οποίος σε άλλο σημείο… περιέλαβε και τον Σπύρο Μπιμπίλα, καθώς και άλλα πρόσωπα τα οποία φωτογραφήθηκαν ως απόστολοι: «Υπερπλεόνασε η ασέβεια στο όνομα της ελευθερίας. Το διαπιστώσαμε και στην πρόσφατη κίνηση ηθοποιών, με επικεφαλής βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, οι οποίοι υποδύθηκαν τους δώδεκα απόστολους, μόνο και μόνο για να ειρωνευτούν την πίστη μας. Δεν είναι τέχνη η προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος του λαού. Δεν είναι τέχνη η ειρωνεία προσώπων, τα οποία για τον λαό και την ιστορία μας έχουν χαρακτήρα ιερότητας».