Η καλύτερη άμυνα δεν είναι πάντα η επίθεση, Βούλα


Η Βούλα Κεχαγιά κινδυνεύει να απολέσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα που είχε αποκτήσει ως δηµοσιογράφος µε το να καλύπτει ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τις γκάφες του Στέφανου Κασσελάκη. Θα µου πείτε, δουλειά της είναι να µαζεύει τα ασυµµάζευτα. Όµως σε κάποιες περιπτώσεις είναι προτιµότερο να παραδέχεται πως ο πρόεδρος πέταξε µια κουταµάρα παρά να ζητά και τα ρέστα, επειδή -τάχα µου- παρερµηνεύτηκαν τα λεγόµενά του. Αυτό το κακό χούι χαρακτήριζε στο παρελθόν και το επικοινωνιακό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα και είδαµε πού τον οδήγησε η στρατηγική της αµφισβήτησης των γεγονότων και της αλήθειας. Να απαντάς «δεν είναι αυτό που νοµίζετε» κάθε φορά που ο Στέφανος Κασσελάκης «δεν τα λέει καλά ή προκαλεί µε αυτά που λέει» µπορεί να εκκινεί από το δόγµα «η καλύτερη άµυνα είναι η επίθεση», ωστόσο η επιλογή µιας τέτοιας επικοινωνιακής διαχείρισης δεν εξασφαλίζει κανένα αξιόπιστο αντίκρισµα στους νοήµονες ψηφοφόρους. Αυτούς που ξέρουν τι τους γίνεται, τι ακούνε τα αυτιά τους και τι βλέπουν τα µάτια τους. ∆εν είναι κακό ο Στ. Κασσελάκης να παραδέχεται τα λάθη του, να οµολογεί πως «είπε µια κουβέντα παραπάνω που δεν έπρεπε», να ζητά -αν χρειαστεί- και συγγνώµη. Να διεκδικεί όµως το δικαίωµα να έχει δίκιο σε όλα, βάζοντας και τους συνεργάτες του να ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, ακόµη και εκεί που δεν τον παίρνει, δείχνει αν µη τι άλλο αλαζονική και υπερφίαλη νοοτροπία εκ µέρους του.

Ενοχλεί (πολύ) η υποψηφιότητα Μπελέρη

Φαίνεται πως η συμμετοχή του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας έχει ταρακουνήσει για τα καλά τα κόμματα της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, καθώς από την ημέρα που ανακοινώθηκε η κάθοδός του με τη «γαλάζια» παράταξη άπαντες οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρούν να απαξιώσουν την επιλογή του αυτή με πολλούς και διάφορους τρόπους. Είτε παριστάνοντας τους «Αλβανοφάγους», πουλώντας εθνικισμό από την πίσω πόρτα, επειδή ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη χώρα μας, είτε με το να «ανακαλύπτουν» κατόπιν εορτής την ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Γιατί -κακά τα ψέματα- εάν ο Κ. Μητσοτάκης δεν είχε ξεκινήσει σε ανύποπτο χρόνο περιοδείες στη Χειμάρρα ή δεν είχε επιλέξει στη συνέχεια τον Φρ. Μπελέρη για υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αμφιβάλλω αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα είχαν δείξει ενδιαφέρον για την ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

«Σταθερή ανάπτυξη» για Ελλάδα και Κύπρο

Μήνυμα Χατζηδάκη με πολλούς αποδέκτες από την Κύπρο, όπου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον ομόλογό του Μάκη Κεραυνό, τόνισε: «Ελλάδα και Κύπρος ξεπερνούν την οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας. Οι δύο χώρες έχουν κοινή συνισταμένη στο πεδίο της ο ικονομίας και αυτή είναι ο συνδυασμός δημοσιονομικής σοβαρότητας και φιλοεπενδυτικής πολιτικής. Αυτή είναι και η προϋπόθεση για μια σταθερή ανάπτυξη». Κατά τη συνάντησή τους έγινε μια ευρύτερη επισκόπηση της πορείας της οικονομίας των δύο χωρών και συζητήθηκε η επέκταση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Ο «αντιεμβολιαστής» Παύλος Πολάκης θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει. Στην προσπάθειά του να κλείσει το μάτι σε όσους αντιμετώπισαν τα εμβόλια για την πανδημία ως θανατηφόρα εργαλεία του σατανά και της «νέας τάξης πραγμάτων», ερμήνευσε κατά το δοκούν μια ανακοίνωση γνωστής φαρμακευτικής εταιρείας και στη συνέχεια έστησε ολόκληρο αφήγημα περί δικαίωσής του.


Πλεύση Ελευθερίας και... Ειρήνης

Με μία συμβολική καλλιτεχνική δράση, ανήμερα της επετείου της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας εκπέμπουν σήμερα το απόγευμα μήνυμα ειρήνης και ανθρωπισμού στο Θέατρο Αλκμήνη. Στον φιλόξενο χώρο καλλιτεχνικού πλουραλισμού, με οικοδεσπότη τον Μανώλη Ιωνά, υποψήφιο ευρωβουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας, θα πραγματοποιηθεί ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ «My People», μία συγκλονιστική αναδρομή στα δεινά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στο Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων, της επίσης υποψήφιας ευρωβουλευτή Άννας Ρεζάν. Στην προβολή θα είναι παρούσα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας όπως και πολλοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων η Αλεξάνδρα Σάντα, κόρη του ήρωα Λάκη Σάντα, που στέλνουν «μήνυμα ειρήνης, κατάπαυσης του πυρός και προστασίας των αμάχων».