Στο κλειστό του Γαλατσίου θα πραγματοποιηθεί τελικά η προεκλογική φιέστα που ετοιμάζει την Κυριακή ο Έντι Ράμα, όπως είχε αποκαλύψει πρώτη η στήλη του Big Mouth του powergame.gr.

Έπειτα από ένα αλβανικό... tour μεταξύ πλατείας Συντάγματος και Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τελικώς το πρωί της Πέμπτης υπήρξε συνεννόηση, με την παρέμβαση της κυβέρνησης, προκειμένου η προεκλογική εκδήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού να πραγματοποιηθεί στον χώρο που είχε αρχικώς αποφασιστεί.

Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή της στήλης, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο, ο οποίος έθετε θέμα ελέγχου από μηχανικό της εγκατάστασης.

Άμεσα ακολούθησε παρέμβαση του προέδρου του ΤΕΕ, Γιώργου Στασινού και τελικά δόθηκε το «πράσινο φως» από την ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει η εγκατάσταση. Νωρίς το μεσημέρι η αλβανική πρεσβεία ενημερώθηκε ότι θα παραχωρηθεί το κλειστό Γαλατσίου για την εκδήλωση Ράμα.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό που ήθελε να αποφύγει η ελληνική κυβέρνηση ήταν να αφήσει τους εν Ελλάδι φίλους του πρωθυπουργού της Αλβανίας να συναντηθούν σε κάποια πλατεία της πρωτεύουσας. Από τη στιγμή που δεν θα βρισκόταν χώρος, αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Γι’ αυτό και ο Γεραπετρίτης αποφάσισε να ασχοληθεί προσωπικά με τα διαδικαστικά της όλης ιστορίας.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Στο κλειστό του Γαλατσίου (όπως είχαμε αποκαλύψει από τούτη εδώ τη στήλη) «επέστρεψε» η φιέστα που ετοιμάζει την Κυριακή ο Έντι Ράμα. Έπειτα από ένα αλβανικό tour μεταξύ πλατείας Συντάγματος και Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τελικώς χθες νωρίς το πρωί υπήρξε συνεννόηση (με την παρέμβαση της κυβέρνησης), προκειμένου η προεκλογική εκδήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού να πραγματοποιηθεί στον χώρο που είχε αρχικώς αποφασιστεί, το κλειστό του Γαλατσίου. Από αξιόπιστη πηγή πληροφορήθηκα ότι πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Γεραπετρίτη με τον δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο, ο οποίος, όπως μαθαίνω, έθετε θέμα ελέγχου από μηχανικό της εγκατάστασης. Άμεσα ακολούθησε παρέμβαση του προέδρου του ΤΕΕ, Γιώργου Στασινού, και αφού όλα είχαν τελειώσει, εκείνο που έμενε ήταν το πράσινο φως από την ΕΤΑΔ, στην οποία ανήκει η εγκατάσταση. Νωρίς το μεσημέρι όλα είχαν τελειώσει και η αλβανική πρεσβεία ενημερώθηκε ότι θα παραχωρηθεί το κλειστό Γαλατσίου για την εκδήλωση Ράμα.

! Αυτό που ήθελε να αποφύγει η ελληνική κυβέρνηση -και όχι αδίκως- ήταν να αφήσει τους εν Ελλάδι φίλους του Αλβανού πρωθυπουργού να συναντηθούν σε κάποια πλατεία της πρωτεύουσας. Από τη στιγμή που δεν θα βρισκόταν χώρος, αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Γι’ αυτό και ο υπουργός Γεραπετρίτης αποφάσισε να ασχοληθεί προσωπικά με τα διαδικαστικά της όλης ιστορίας.