Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον παπα-Κώστα Μπακογιάννη μνημόνευσε με μία συγκινητική ανάρτηση ο εγγονός του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μπακογιάννης, από τους οποίους πήρε το όνομά του. Με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ανέφερε ότι τους σκέπτεται πολύ συχνά, ενώ δεν παραλείπει να μιλά στα παιδιά του γι' αυτούς.

«Κρατώ το όνομά τους και αναζητώ πάντα την έμπνευσή τους», σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης και συνέχισε λέγοντας ότι «ο ένας υπηρέτησε τον Θεό και το ποίμνιό του στα βουνά, ο άλλος τον λαό στο νησί και σε όλη την Ελλάδα».

Παράλληλα, έγραψε στην ανάρτησή του πως αυτοί οι δύο άνθρωποι είχαν «ριζωμένη μέσα τους την αίσθηση της αποστολής, με πίστη και αφοσίωση» και πως είχαν ειλικρινή σεβασμό και βαθιά κατανόηση για τους άλλους.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε όσους του ευχήθηκαν για την ονομαστική εορτή του και με τη σειρά του ευχήθηκε «χρόνια πολλά» σε όλες και όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα.


Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη


«Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης σήμερα και επιστρέφω νοερά σε αυτούς που μου έδωσαν το όνομά τους, τον Παπά Κώστα Μπακογιάννη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τους σκέπτομαι πολύ συχνά και μιλώ στα παιδιά μου γι αυτούς. Δυο φαινομενικά διαφορετικοί άνθρωποι. Ο ένας από τη Βελωτά της Ευρυτανίας και ο άλλος από τα Χανιά της Κρήτης. Ο ένας υπηρέτησε τον Θεό και το ποίμνιο του στα βουνά, ο άλλος τον λαό στο νησί και σε όλη την Ελλάδα. Τους συνέδεαν όμως πολλά. Είχαν το γνώθι σαυτόν. Ειλικρινή σεβασμό και βαθιά κατανόηση για τους άλλους. Ξέρανε πως η ευαισθησία είναι δύναμη. Αγαπούσαν αυθεντικά τους ανθρώπους και τους αποδεχόντουσαν πάντοτε όπως είναι. Όλες και όλους. Είχαν ριζωμένη μέσα τους την αίσθηση της αποστολής. Με πίστη και αφοσίωση. Και βέβαια, απολύτως γειωμένοι, λάτρευαν τους τόπους τους. Τη γη. Το λάδι, το μέλι, το σύκο, το κρασί. Κρατώ το όνομα τους και αναζητώ πάντα την έμπνευση τους. Χρόνια πολλά σε όλες και όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές».