Η Νοτοπούλου (σχεδόν) έτοιµη για... βόµβες!

Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση απ’ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, κινήθηκε η βουλευτής του κόµµατος Κατερίνα Νοτοπούλου, µιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθµό Αθήνα 9,84. Όχι µόνο δεν βρήκε ικανοποιητικό το αποτέλεσµα που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά εξόχως προβληµατικό, και γι’ αυτό σήµανε «SOS», υποστηρίζοντας πως εδώ και τώρα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις για την ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς που θα υπερβαίνουν τις ηγεσίες. Μάλιστα, διαφώνησε ευθέως και µε τη λογική του Κασσελάκη να αποκλείσει από έναν τέτοιο διάλογο τη Νέα Αριστερά. «Υπάρχουν ζητήµατα, συµπεριφορές, πρακτικές και στάσεις από τη Νέα Αριστερά που µας έχουν πληγώσει πάρα πολύ. Όµως, όταν κάνεις προσκλητήριο στον προοδευτικό χώρο, δεν ξεκινάς µε αποκλεισµούς, αλλά µε το βλέµµα στραµµένο στο µέλλον», δήλωσε µε νόηµα.

Σε άλλο σηµείο της παρέµβασής της, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγµή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη, αλλά -όπως εξήγησε- η συζήτηση που πρέπει να γίνει για το µέλλον των προοδευτικών δυνάµεων υπερβαίνει πρόσωπα, ακόµα και ηγεσίες. «Αφορά την ενότητα και την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου και εκεί όλες οι ηγεσίες θα κριθούν. Πρέπει να συνοµιλήσουν και τα κόµµατα και η βάση, όπως συνέβη -για παράδειγµα- µε τις µεγάλες νίκες στον ∆ήµο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που άνοιξαν τον δρόµο», υπογράµµισε µεταξύ άλλων η βουλευτής.

Πάντως, εάν ποτέ συνεδριάσουν τα όργανα του κόµµατος και δεν πάρει τον λόγο µόνο ο Κασσελάκης, όπως έγινε µε τη συνεδρίαση της ΚΟ, είναι βέβαιο πως η Νοτοπούλου θα ρίξει βόµβες.

Αν ήμουν εγώ υπουργός (του Μητσοτάκη)

Στον ΣΥΡΙΖΑ ασκούν κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, επειδή με τον ανασχηματισμό που έκανε απέδειξε ότι δεν διαθέτει πάγκο και συνεχώς στις κυβερνήσεις τους ανακυκλώνονται τα ίδια πρόσωπα. Αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ερωτηθεί σε καμιά συνέντευξή του για τις σχετικές επισημάνσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ας απαντήσει με χιούμορ. Δηλαδή, ο Κ. Μητσοτάκης θα έκανε τον Στ. Κασσελάκη υπουργό του, που τόσο πολύ το ήθελε στο παρελθόν, αλλά τον κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ… Ο ίδιος άλλωστε σε μια πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει πως εάν ήμουν υπουργός του Κ. Μητσοτάκη, θα ήμουν ο πιο δημοφιλής και καλύτερος.

! Στο ΚΚΕ δεν έχουν εσωκομματικά ντράβαλα με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και γι’ αυτό την αποτίμησή τους θα την κάνουν με πανηγυρικό τρόπο τη Δευτέρα το απόγευμα στην έδρα του Περισσού με ομιλητή τον γενικό γραμματέα της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα...

Κήρυξε ανένδοτο και έφυγε διακοπές

Και εκεί που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα σταματήσει να προβάλλει την προσωπική του ζωή και να μας εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια πώς περνάει με τον σύζυγό του, Τάιλερ Μακμπέθ, και τη σκυλίτσα τους, μας διέψευσε πανηγυρικά και πάλι. Άλλωστε, πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι. Έτσι λοιπόν, η χθεσινή σκαλέτα των ψυχαγωγικών εκπομπών είχε ξανά το προεδρικό ζεύγος του ΣΥΡΙΖΑ με πλάνα από γυμναστήριο, βόλτες με τη Φάρλεϊ και δηλώσεις τους για τις «διακοπάρες» που θέλουν να κάνουν σε Σπέτσες, Κρήτη και όπου αλλού τραβάει η όρεξή τους. Εν τω μεταξύ, την προηγούμενη ημέρα από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωνε: «Κηρύσσω ανένδοτο αγώνα κατά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας». Προφανώς εμείς θεωρούμε ότι όλο αυτό επικοινωνιακά είναι λάθος, ενώ ο Στέφανος το έχει αλλιώς στο μυαλό του: για να κάνεις έναν ανένδοτο, πρέπει να βρίσκεσαι σε καλή σωματική κατάσταση. Οπότε τα πλάνα στο γυμναστήριο αποτελούν προθέρμανση για την «επανάσταση».

Μεταξύ Λαρισαίων μεγαλοθυμία

Σπάνια ένας βουλευτής δίνει δημόσια συγχαρητήρια σε άλλον συνάδελφό του από την ίδια Εκλογική Περιφέρεια, επειδή αναλαμβάνει κυβερνητικά καθήκοντα. Συνήθως αρχίζουν οι ζηλοφθονίες. Το έκανε όμως ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον συνάδελφό του βουλευτή Χρήστο Κέλλα. «Είναι θετικό ότι, μετά από πέντε χρόνια, η Λάρισα έχει εκπρόσωπο στην κυβέρνηση, τον συνάδελφο Χρήστο Κέλλα ως υφυπουργό στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον οποίο συγχαίρω για την αναγνώριση και επιβράβευση που έτυχε η κοινοβουλευτική του πορεία και εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα», ανέφερε στη δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και πρόσθεσε με νόημα: «Θεραπεύει, έτσι, ο πρωθυπουργός το αίσθημα αδικίας που υπήρχε στους Λαρισαίους, ιδιαίτερα μετά από όσα μας βρήκαν με τις πλημμύρες. Οι προσδοκίες όλων μας είναι ότι με Λαρισαίο στο υπουργείο δεν θα υπάρξουν πια λάθη και αστοχίες, που τόσο ακριβά πλήρωσαν πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι του κάμπου, λόγω αβελτηριών του προηγούμενου διαστήματος, τις οποίες με συνέπεια επισήμαινα».

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή».