"Λάδι στη φωτιά" της πολιτικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα έριξε η Γαλλίδα ακροδεξιά πολιτικός Μαρίν Λεπέν, η οποία σε δηλώσεις στην εφημερίδα Le Monde εξέφρασε τη στήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις της Λεπέν αποτέλεσαν αφορμή για να επιτεθούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τα υπόλοιπα κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε μία εκρηκτική ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε ότι "ο μόνος σύμμαχος του κ. Τσίπρα είναι η ακροδεξιά Λεπέν", ενώ πρόσθετε ότι "στην Ευρώπη οι πάντες γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας και οι ακραίες συνιστώσες του θα οδηγήσουν την πατρίδα μας στην απομόνωση".

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή δήλωσε: "Κι εμείς ελπίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να αρνηθεί τη στήριξη αυτού του ακροδεξιού κόμματος. Αποφεύγοντας έτσι, την κατάταξή του στα κόμματα που αποτελούν απειλή για την Ευρωπαϊκή Οικογένεια και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα των πολιτών".

"Η πολιτική αλλαγή στη Ελλάδα δεν πρέπει να σηματοδοτήσει και δεν θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση των δυνάμεων του ευρωσκεπτικισμού. Η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική είναι ο αγώνας για την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της ισόρροπης ανάπτυξης μέσα από την πολιτική δημοκρατική ενοποίηση της", σχολίασε η ΔΗΜΑΡ.

Οργισμένη ήταν ωστόσο και η απάντηση της Κουμουνδούρου, η οποία επισημαίνει ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν.

"Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, αποτελεί ανάχωμα στην ακροδεξιά που εκπροσωπεί η Λεπέν, αλλά και μήνυμα υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της. Υποδείξεις από το κόμμα του κ.Μπαλτάκου και του κ.Βορίδη δεν δεχόμαστε. Πολύ περισσότερο, όταν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας διαμορφώνουν το έδαφος ανάπτυξης της ακροδεξιάς".

Διευκρινίσεις έδωσε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις δηλώσεις Λεπέν, χαρακτηρίζοντας τη στήριξή της "ψεύτικη και αηδιαστική".

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι "το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στον αντίποδα της ακροδεξιάς" και πρόσθεσε ότι "η δήθεν συμπάθεια της Λεπέν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ψεύτικη και αηδιαστική".

Διαβάστε επίσης:

Η Μαρίν Λεπέν στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα