Ποιοι celebrities μπαίνουν στη Βουλή και ποιοι μένουν εκτός;
Ποια πολιτικά κόμματα δικαιώθηκαν απο τους εκπροσώπους της εγχώριας showbiz
Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ήταν οι πιο κρίσιμες για την ιστορία της Μεταπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής και τον Αλέξη Τσίπρα να είναι ο νεότερος Πρωθυπουργός στην Ελλάδα.
Παρά το γεγονός ότι όλα τα πολιτικά κόμματα προσέγγισαν εκπροσώπους της εγχώριας showbiz να βάλουν υποψηφιότητα, με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους ψηφοφόρους, λίγοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να μπουν στη Βουλή.
Μία από τις πρώτες ηχηρές απουσίες της ελληνικής Βουλής είναι αυτή της ’ντζελας Γκρερέκου που μετακινήθηκε από το πράσινο στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, συγκεντρώνοντας 2.817 ψήφους.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και για τη Νόνη Δούνια στην Α Πειραιά που ήρθε τρίτη σε σταυρούς με 5.331 ψήφους, μια πολύ καλή εμφάνιση αν αναλογιστεί κανείς οτι ήταν η πρώτη επίσημη παρουσία της στα πολιτικά δρώμενα.
Στη Β Αθήνας για τη ΝΔ οι επώνυμοι που έβαλαν υποψηφιότητα δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο και πιο συγκεκριμένα η ηθοποιός Κορίνα Δαμουλιάνου (από το «Πάτερ Ημών») και η Κατερίνα Καλακμπόρ να μένουν πολύ πίσω από τις 11 πρώτες θέσεις.
Σε αντίθεση με τον Γιώργο Πάντζα και τον Πάνο Σκουρολιάκο που μπαίνουν στη Βουλή με το ΣΥΡΙΖΑ έχοντας συγκεντρώσει 9.785 και 9.433 ψήφους.
Στη Β Αθηνών φαίνεται να βρίσκεται και η σεναριογράφος και ηθοποιός ’ννα Χατζησοφιά, συγκεντρώνοντας 2.740 ψήφους.
Από την άλλη, στη Λάρισα εκλέχτηκε η ’ννα Βαγενά (19.155 ψήφους) και η Μαρία Κανελλοπούλου στην Αχαΐα (23.459 ψήφους).
Εκτός ελληνικού κοινοβουλίου μένει ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης (Κοζάνη) και ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς που κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ στην Α Αθηνών.
Η ηθοποιός Αφροδίτη Αλ Σάλεχ μένει εκτός Βουλής, έχοντας συγκεντρώσει 539 ψήφους στην εκλογική περιφέρεια της Β Αθηνών, ενώ σε ίδια κατάσταση βρίσκεται και η σκηνογράφος Σοφία Λαμνάτου-Κόνδη (54 ψήφους).
Ακόμη, εκτός μένει η Λίλα Καφαντάρη που κατέβηκε στις εκλογές με το ΚΚΕ στην Α Αθηνών, ενώ η Ελένη Γερασιμίδου είναι η μοναδική βουλευτής που εκλέγει το κόμμα στην Β Θεσσαλονίκης.
Από το «στρατόπεδο» του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός έρχεται δεύτερος σε σταυρούς.
Επιπλέον, η ηθοποιός Έφη Βενιανάκη που κατέβηκε στην Α Αθηνών, όπως και η συγγραφέας Ελένη Κεκροπούλου δεν εκλέγονται.
Ο Πέτρος Τατσόπουλος στη Β Αθηνών συγκέντρωσε 1.443 ψήφους, ενώ η ηθοποιός Γιώτα Φέστα στην ίδια εκλογική περιφέρεια κέρδισε την εμπιστοσύνη 637 ψηφοφόρων του Ποταμιού.
Ο αρχαιολόγους Γιάννης Κουτούλιας συγκέντρωσε στην Β Αθήνας 211 ψήφους και ο σκηνοθέτης Γιάννης Κασπίρης 201.
Η ηθοποιός Σοφία Κομνηνέα συγκέντρωσε με το Ποτάμι στο υπόλοιπο Αττικής 794 ψήφους.
Στη Μεσσηνία για λογαριασμό του Ποταμιού υποψηφιότητα έβαλε ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος με 699 ψήφους. Ο Κυριάκος Καραγιώγης (1.028 ψήφους) και η ηθοποιός Πηνελόπη Σταυροπούλου (253 ψήφους) στην εκλογική περιφέρεια Κορινθίας δεν εκλέχτηκαν.
Τέλος, στη Λέσβο ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπουρνού (Ποτάμι), ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης, η τραγουδίστρια Κατερίνα Στανίση (ΤΕΛΕΙΑ), ο Βασίλης Βασιλικός (ΔΗΜ.ΑΡ), Τέρενς Κουΐκ δεν κατάφεραν να κερδίσουν μία έδρα στη Βουλή.
Σε αντίθεση με την Έλενα Κουντουρά που εκλέχτηκε βουλευτής με 4.895 ψήφους στην Α Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Παύλο Χαϊκάλη που εκλέγεται επίσης βουλευτής με 4.481 ψήφους.