Οι "γαλάζιες" γκρίνιες για την Πανεπιστηµιακή Αστυνοµία, η επιλεκτική ευαισθησία ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Αριστεράς και η... παλιά συζήτηση για την άρση μονιμότητας στο Δημόσιο
Αλάτι & Πιπέρι
Η παραπολιτική στήλη της Απογευματινής

Τα βήµατα, η γκρίνια και η συνέχεια
Σύµφωνα µε πηγές του Μεγάρου Μαξίµου, για το σοβαρό περιστατικό στη Νοµική Αθηνών υπάρχει απόλυτη εµπιστοσύνη στην ΕΛ.ΑΣ. ότι, ακόµα µία φορά, θα βρει τους δράστες και θα τους συλλάβει, για να οδηγηθούν άµεσα στη ∆ικαιοσύνη και να δικαστούν µε το πιο αυστηρό νοµικό πλαίσιο που έχουµε ψηφίσει και ισχύει σήµερα. Οι ίδιες πηγές σηµειώνουν ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ζήτηµα αντιµετώπισης της βίας και της εγκληµατικότητας των ελληνικών πανεπιστηµίων έχει κάνει σηµαντικά βήµατα, τα οποία δεν είχαν γίνει ολόκληρες δεκαετίες. Από το 2019 καταργήθηκε το άσυλο ανοµίας και εξ αυτού του λόγου η Αστυνοµία έχει πραγµατοποιήσει δεκάδες επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων αλλά και επεµβάσεις - κάθε φορά που κλήθηκε για να επέµβει. Για πρώτη φορά, µετά από τόσα χρόνια, δεν έχουµε ενεργή κατάληψη σε πανεπιστηµιακό ίδρυµα της χώρας». Πάντως, στο εσωτερικό της Νέας ∆ηµοκρατίας εκδηλώνονται «γκρινιάρικες» παραδοχές ότι η κυβέρνηση δεν πέτυχε τον στόχο της µε το περίφηµο σώµα της Πανεπιστηµιακής Αστυνοµίας. Σε αυτή την κριτική το Μέγαρο Μαξίµου απαντά: «Προφανώς υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόµα, κυρίως ως προς τα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουν τα πανεπιστήµια µε ευθύνη και των πρυτανικών Α ρχών. Είναι σαφές ότι για τα συναρµόδια υπουργεία η απόκτηση σχεδίων ασφαλείας από τα πανεπιστηµιακά ιδρύµατα θα αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα στο αµέσως προσεχές χρονικό διάστηµα».
Αυτοί αλωνίζουν στα κανάλια και βγαίνουν στα ραδιόφωνα
Τι και αν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οργανώθηκε η μεγαλύτερη επιχείρηση βίαιης ποδηγέτησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας, όπου την ελευθερία του Τύπου την «έσκιαζε η φοβέρα και την πλάκωνε η σκλαβιά» της καθεστωτικής νοοτροπίας των «ΣΑΝΕΛ», εντούτοις αυτή η περίφημη οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα με τις εκθέσεις που δίνει στο φως της δημοσιότητας παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα σε επίπεδο ελευθεροτυπίας, δημιουργώντας την εντύπωση ότι βιώνουμε συνθήκες λογοκρισίας και κατατρομοκράτησης. Εν τω μεταξύ αυτοί που με περισσή χαρά επικαλούνται τους εκτός συνόρων, «ξενιτεμένους» δημοσιογράφους είναι οι συριζαίοι, που ακόμη και σήμερα, που βρίσκονται σε δημοσκοπικά τάρταρα, αλωνίζουν σε όλα τα κανάλια, βγαίνουν σε όλα τα ραδιόφωνα, οι ίδιοι είναι ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Πού ήταν οι Δημοσιογράφοι «Χωρίς Σύνορα» όταν ο Ν. Παππάς το έπαιζε καναλάρχης και το Μέγαρο Μαξίμου έβαζε μπροστινό τον Χ. Καλογρίτσα για να πάρει τηλεοπτική άδεια; Πού ήταν όταν αποκαλύπτονταν τα μυστικά ραντεβού του Α. Τσίπρα με τον Σ. Ψυχάρη και τη γάτα Ιμαλάϊων για τον έλεγχο του ΔΟΛ; Και πολλά πολλά ακόμη.
Επιλεκτική ευαισθησία
Στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Αριστερά ωρύονται για την απόλυση του Κώστα Γενηδούνια από τη Hellenic Train. Βέβαια, δεν είδαμε να έχουν την ίδια ευαισθησία για άλλους εργαζόμενους, που επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τότε που ήταν όλοι μαζί και ενωμένοι, απολύονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ με εντολή υπουργού, επειδή δεν υπάκουαν στις παροτρύνσειςαπειλές του να δώσουν ψευδείς μαρτυρίες για τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Τουλάχιστον ο Γενηδούνιας θα πάρει και αποζημίωση, που θα πληρώσει μια ιδιωτική εταιρεία, την οποία έφερε στην Ελλάδα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο είναι μέλος, ενώ τον Πουλή και τους άλλους στο ΚΕΕΛΠΝΟ, που απέλυσε ο Παύλος Πολάκης, θα τους πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Κάποια στιγμή η χώρα θα πρέπει να απαλλαγεί από τους συνδικαλιστές νταβατζήδες, που για να κάνουν ζωή χαρισάμενη οι ίδιοι την έχουν δει «αφέντες» της εργατιάς, απολαμβάνοντας επί δεκαετίες σκανδαλώδη προνόμια, μετατρέποντας την ατομική τους τεμπελιά σε αγωνιστική δρά
Άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, μια παλιά συζήτηση
Ο καλός συνάδελφος Χρήστος Κούτρας, με τον οποίο για χρόνια καλύπταμε το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ, δεν «έφαγε» καμία αναλαμπή, ούτε ρώτησε στα κουτουρού τον Κώστα Σκανδαλίδη για το εάν είναι υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Το συγκεκριμένο θέμα, για όσους κατέχουν το ρεπορτάζ, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όπως ακριβώς και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Το 2011 ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υποστήριζε πως στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης δεν πρέπει να είναι ταμπού η συζήτηση για άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο.