Πρόσφατες δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ενδιαφέροντα δεδομένα για τη δημοφιλία υπουργών και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στις μεγάλες περιφέρειες της Αττικής. Η καταγραφή της δυναμικής αυτής τη δεδομένη χρονική στιγμή παρουσιάζει αξιοσημείωτα ευρήματα που αναδεικνύουν τις εσωκομματικές ισορροπίες.

Νότιος Τομέας: Σταθερότητα με εκπλήξεις

Στον Νότιο Τομέα Αθηνών, η κατάσταση παραμένει σχετικά σταθερή στις κορυφαίες θέσεις. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του Νίκου Ρωμανού, νέου επικεφαλής των πρωθυπουργικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος καταλαμβάνει την 7η-8η θέση, ξεπερνώντας εν ενεργεία κυβερνητικά στελέχη. Η κατάταξη διαμορφώνεται με τον Νίκο Δένδια στην πρώτη θέση, ακολουθούμενο από τον Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τον Βασίλη Σπανάκη. Στην πέμπτη και έκτη θέση βρίσκονται ο Διονύσης Χατζηδάκης και ο Χάρης Θεοχάρης αντίστοιχα, ενώ ακολουθούν οι Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Γιάννης Καλλιάνος και Τάσος Γαϊτάνης.

Βόρειος Τομέας: Έκπληξη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Στον Βόρειο Τομέα, η έκπληξη έρχεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος καταλαμβάνει σταθερά την τρίτη θέση μετά τους Κωστή Χατζηδάκη και Άδωνι Γεωργιάδη. Η Νίκη Κεραμέως βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με τον Δημήτρη Καιρίδη να ακολουθεί. Για την έκτη θέση ανταγωνίζονται ο Νίκος Παπαθανάσης, που προηγείται στις περισσότερες μετρήσεις, και η Ζωή Ράπτη.

Μέγαρο Μαξίμου: Προσπάθεια αποκλιμάκωσης του ανταγωνισμού

Παρά τα ευρήματα των ερευνών, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να μετριάσει τον ανταγωνισμό μεταξύ εκλεγμένων και δυνητικών υποψηφίων. Η ηγεσία της κυβέρνησης επιδιώκει να αποφύγει τη δημιουργία εκλογικής ατμόσφαιρας, ιδιαίτερα όταν η συζήτηση αφορά υπουργούς ή υφυπουργούς, καθώς αυτό επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος. Η κυβέρνηση συνιστά ηρεμία προς όλες τις κατευθύνσεις, γνωρίζοντας ότι οι δυσαρεστημένοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναζητούν ευκαιρίες για να αναδείξουν εικόνες έλλειψης συνοχής και ανισορροπίας.