Παρελθόν φαίνεται πως έχει η ιστορία του αποκαλούμενου «αυτοδιαχειριζόμενου κυλικείου της Νομικής», που, μαζί με έναν ακόμη χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών που τελούσε υπό κατάληψη, εκκένωσε χθες το πρωί η Αστυνομία. Στη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο «αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο», όπως και σε έναν υπόγειο χώρο, που τελούσε υπό κατάληψη, αντικείμενα που είχαν χρησιμοποιηθεί στην επίθεση όπως πυροσβεστήρες, γάντια, κ.ά.

Διαβάστε: Νομική: Το "κρησφύγετο" των δραστών στο "αυτοδιαχειριζόμενο κυλικείο" της Σχολής - Το "οπλοστάσιο" που είχαν "φυτέψει" μέσα στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα (Βίντεο)

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, εδώ και 13 χρόνια (!) το ένα, το μοναδικό κυλικείο της Νομικής Αθηνών είναι αυτοδιαχειριζόμενο από «αντιεξουσιαστές». Κυλικείο μέσα σε πανεπιστημιακό χώρο χωρίς ΑΦΜ, χωρίς παραστατικά, χωρίς υγειονομικό έλεγχο.


Πώς κατελήφθη το κυλικείο της Νομικής από "μπαχαλάκηδες"

Και έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς ξεκίνησε όλο αυτό. Το 2012 (επί της κυβέρνησης Σαμαρά, που όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια) κάποιοι τύποι κατέλαβαν παράνομα τον χώρο που στέγαζε το κυλικείο της Νομικής, αφού η σύμβαση με τον ιδιώτη που το λειτουργούσε είχε λήξει και ίδιος είχε αποχωρήσει. Ο τότε πρύτανης του ΕΚΠΑ, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, όχι μόνο δεν τους έδιωξε, δρομολογώντας (ως όφειλε) τις διαδικασίες νέου διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κυλικείου, αλλά με απόφαση της Συγκλήτου ενέκρινε τη δημιουργία «κοινωνικού καφενείου». Το Πανεπιστήμιο έχανε έσοδα, οι φοιτητές και καθηγητές έπιναν καφέ που τους έφτιαχναν κάποιοι αγνώστου προελεύσεως και ο χώρος, όπως φάνηκε, έγινε ορμητήριο κουκουλοφόρων.

Ο Πελεγρίνης, βέβαια, επιβραβεύτηκε γι’ αυτό: Τον Ιανουάριο του 2015 μπήκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος Τσίπρας τον έκανε υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το 2019 κατέβηκε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, όμως, δεν εξελέγη, για να μεταφέρει και στις Βρυξέλλες την τεχνογνωσία για το πώς να δίνετε δωρεάν τους χώρους των πανεπιστημίων σε «μπαχαλάκηδες».

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η νέα διοίκηση του ΕΚΠΑ υπό τον πρύτανη Σιάσο, πριν από έναν χρόνο, έκανε έξωση στους «μπαχαλάκηδες», οι οποίοι όμως επέστεψαν ύστερα από λίγες μέρες, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ουδέποτε εφαρμόστηκε ο νόμος Κεραμέως.

eggrafo-gia-kulikeio-nomikis


Διαβάστε ΕΔΩ τη σημερινή στήλη του «Big Mouth»