Το παραµύθι για "γαλάζια" ρουσφέτια, που δεν έχει δράκο, οι ''μπηχτές" πρωτευουσιάνων για τους επαρχιώτες, οι επιδέξιοι μαρτυριάρηδες και η ανακατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ
Αλάτι & Πιπέρι
Η παραπολιτική στήλη της Απογευματινής

Το παραµύθι για «γαλάζια» ρουσφέτια δεν έχει δράκο
Επειδή στο τέλος θα «πηδηχτούµε απ’ το παράθυρο», καταπώς έλεγε και ένας γνωστός τηλεπαρουσιαστής µε τα σπαστά ελληνικά του, από πού προκύπτει ο αστείος ισχυρισµός ότι η Ν∆ κέρδισε τις εκλογές το 2019-2023, επειδή µετέτρεψε τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε «γαλάζιο» -τάχα µου- «παραµάγαζό» της; Πάντως, από τις συνοµιλίες που βλέπουν το φως της δηµοσιότητας δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Και κυρίως, δεν αποδεικνύεται αυτό που πάνε να υπονοήσουν τα κόµµατα της αντιπολίτευσης, δηλαδή πως υπήρχε κεντρικός συντονισµός από το Μέγαρο Μαξίµου. Εδώ ακούµε αγροτοσυνδικαλιστές να βρίζουν υπουργούς, υφυπουργούς και προέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ, επειδή έκαναν ελέγχους στην Κρήτη. Μα, αν ήθελε ο Κ. Μητσοτάκης, τον οποίο έχουν δαιµονοποιήσει οι πολιτικοί του αντίπαλοι, να προστατεύσει τους Κρητικούς αγρότες, θα επέτρεπε να κατεβαίνουν κλιµάκια στο νησί;
Συνεπώς, το αφήγηµα ότι ο Κ. Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές µε «ρουσφέτια» δεν ευσταθεί και δεν αντέχει στην κοινή λογική. Το ότι δεν πήρε χαµπάρι το Μέγαρο Μαξίµου το πάρτι που προσπαθούσαν να κάνουν κάποιοι άλλοι, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο και θα πρέπει να διερευνηθεί. Γιατί η Ν∆ τις εκλογές δεν τις κέρδισε µόνο στην Κρήτη, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. ∆ηλαδή στην Αττική, όπου η Ν∆ κατήγαγε εκλογικές πρωτιές και υψηλά ποσοστά, στον ΟΠΕΚΕΠΕ όφειλε την κατάκτηση της εµπιστοσύνης των πολιτών; Το να αναζητά άλλοθι ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ µέσα από τέτοιου είδους ανυπόστατα αφηγήµατα δείχνει πως δεν έχουν ακόµη αντιληφθεί γιατί δεν σηκώνουν κεφάλι στις δηµοσκοπήσεις.
Πρωτευουσιάνοι κατά επαρχιωτών
Στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ήταν φρόνιμο να μην επιδίδονται σε αντιπολιτευτικό παροξυσμό, επειδή ο καημός τους είναι να δουν την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη να πέφτει. Εκείνο που δεν αντιλαμβάνονται είναι πως κινδυνεύουν να την (ξανα)πατήσουν στο τέλος, επειδή ο τρόπος με τον οποίο αναδεικνύουν το θέμα λειτουργεί εξευτελιστικά για τον αγροτικό κόσμο, τον οποίο ο κάθε ανίδεος «πρωτευουσιάνος» ή χαρτογιακάς του Κολωνακίου βρήκε ευκαιρία να περιπαίξει. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο, καλό θα είναι να κόψει και τη φόρα σε κάτι «τσακάλια» δικά του που ξεσαλώνουν στο διαδίκτυο, προσβάλλοντας την Κρήτη.
O κ. Ιωάννης Δ. Σαρακάκης, πρόεδρος του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, εξελέγη πρόεδρος και του Ελληνο-Aμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Σε δηλώσεις του, διαδεχόμενος τον απερχόμενο, Νικόλαο Μπακατσέλο, τόνισε ότι «θα αναδείξουμε τη συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας και θα συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας».
Επιδέξιοι μαρτυριάρηδες
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φαραντούρης, με την πρόταση που κατέθεσε δημοσίως, ζητώντας τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού, «μαρτύρησε» με επιδέξιο τρόπο αυτό που φιλοδοξούν να πετύχουν άπαντες οι εχθροί του Κ. Μητσοτάκη, με τη διαφορά ότι το σχέδιό τους αυτό έχει ορίζοντα εκτέλεσης τις εθνικές εκλογές, ώστε να έχουν προετοιμαστεί για να βγουν στην πίστα «όλα τα μωρά» της πολιτικής. Από τον Αλ. Τσίπρα μέχρι τον Αντ. Σαμαρά και δεν ξέρω ποιους άλλους, που ακόμα δεν τους φανταζόμαστε. Ο Ν. Φαραντούρης στη σχετική του παρέμβαση κάνει ειδική αναφορά και σε μια επιπλέον ημερομηνία-ορόσημο. Την 1η Ιουλίου του 2027, οπότε η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αναφορά του δεν είναι διόλου τυχαία. Διότι για όσους έχουν βαλθεί να «ρίξουν» τον Κ. Μητσοτάκη πριν από το 2027, έτσι και δεν τους βγει το σενάριο των πρόωρων εκλογών, η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα με πρωθυπουργό τον Κ. Μητσοτάκη θα τους στείλει στα αζήτητα της Ιστορίας.
Η ανακατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ασφαλώς και ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν εξελίχθηκε σε αμαρτωλό Οργανισμό επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Τα μεγάλα κόλπα ξεκίνησαν επί ΠΑΣΟΚ, ασχέτως εάν ο άνθρωπος που τον έστησε -και αναφέρομαι στον πρώην υπουργό Γεωργίας στην κυβέρνηση του Κ. Σημίτη, Στ. Τζουμάκα- δρομολόγησε την ίδρυσή του για να βάλει τέλος στις κομπίνες που είχε διαπιστώσει από την προηγούμενη δομή του υπουργείου Γεωργίας με τους αυτόνομους Οργανισμούς για κάθε παραγόμενο προϊόν. Για όσους θυμούνται, ο Σ. Τζουμάκας -πριν φτιάξει το νομοσχέδιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ- είχε ξηλώσει μια διεύθυνση του υπουργείου Γεωργίας, απολύοντας 180 άτομα, επειδή τα θεωρούσε ύποπτα διαφθοράς. Τότε δέχτηκε τεράστιο πόλεμο, κυρίως από τους «αγροτοσυνδικαλιστές» της ΠΑΣΕΓΕΣ, οι οποίοι βέβαια ξαναμπήκαν στο «παιχνίδι» και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή