Πρωθυπουργός «κοινής αποδοχής» ο Παυλόπουλος;

∆εν σας κάνει εντύπωση ότι τον τελευταίο ενάµιση µήνα ο Π. Παυλόπουλος έχει «πάρει σβάρνα» τα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης; Η συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου είναι η τρίτη στη σειρά, ασχέτως εάν στις δύο προηγούµενες δεν δόθηκε τόσο µεγάλη δηµοσιότητα, επειδή δεν είχαν «αφιερωµατικό» χαρακτήρα και δεν µιλούσαν γι’ αυτόν οι Κ. Καραµανλής και Αλ. Τσίπρας. Τι συµβαίνει άραγε και ο κ. Παυλόπουλος ξεκίνησε τις πολιτικές παρεµβάσεις, την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο µε τον Αλ. Τσίπρα; Πριν από τον ΑΝΤ1, έδωσε µια συνέντευξη στην «Καθηµερινή» και στο Contra TV. Η µόνη εξήγηση που µπορώ να δώσω στην επικοινωνιακά συντονισµένη «συµπόρευση» µε τον Αλ. Τσίπρα είναι ότι το «ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο». ∆ηλαδή κάνουν κοινό rebranding, ελπίζοντας ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να εµπλακούν στη διακυβέρνηση της χώρας, µε τη βοήθεια και του Κ. Καραµανλή και του Αντ. Σαµαρά. Επειδή Τσίπρας, Σαµαράς και Καραµανλής δεν πρόκειται να ξαναγίνουν πρωθυπουργοί, η κινητικότητα του κ. Παυλόπουλου σε κάνει να πιστεύεις ότι ονειρεύεται τον ρόλο πρωθυπουργού κοινής αποδοχής σε µια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» ή οικουµενικής συνεργασίας, εάν στις επόµενες εθνικές εκλογές η χώρα βυθιστεί σε καθεστώς ακυβερνησίας.

Αλέξης - «Πάκης» έσωσαν τον εαυτούλη τους, όχι τη χώρα

Εάν η Νέα Δημοκρατία είχε προχωρήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα περιλάμβανε και το δημοψήφισμα-παρωδία, σήμερα -δέκα χρόνια μετά- δεν θα έβγαινε να το παίξει φωστήρας ή σωτήρας κανένας Αλ. Τσίπρας ή Προκόπης Παυλόπουλος. Μια κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους στη Βουλή θα ήταν εξόχως αποκαλυπτική για τα πεπραγμένα εκείνης της περιόδου. Με την «κωλοτούμπα» που έκαναν δεν έσωσαν την Ελλάδα, αλλά τον εαυτούλη τους, καθώς την τελευταία στιγμή κατάλαβαν ότι ο κόσμος θα τους κρέμαγε στου Γουδή, εάν δεν εγκατέλειπαν εγκαίρως το σχέδιο της ρήξης που απεργάζονταν πίσω απ’ τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου. Το θέμα εδώ δεν είναι η στάση των άλλων πολιτικών αρχηγών στο συμβούλιο του 2015 υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά οι «ψευτιές», τα «κόλπα», οι «μπλόφες» και οι «κουτοπονηριές» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, σε συνεννόηση πάντα με τον Π. Παυλόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά για να βάλει το λιθαράκι του στο rebranding που επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας. Και στην τελική, στο περίφημο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών τηρήθηκαν πρακτικά και ξέρουμε τι ειπώθηκε. Το πρόβλημα είναι πως -ακόμη και σήμερα- δεν ξέρουμε ποιους και τι να πιστέψουμε. Και ποιος τελικά από αυτούς που έπαιζαν κορώνα-γράμματα την τύχη της χώρας, λέει την αλήθεια. Ο ένας διαψεύδει τον άλλον ή τον αδειάζει. Σε ό,τι αφορά τη φράση θα «καταλήξουμε στου Γουδή, εάν δεν συνθηκολογήσουμε», την αποδίδει ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης στον Αλ. Τσίπρα, στο πλαίσιο των εμπιστευτικών συζητήσεων που έκαναν κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος.

Ο υπαρκτός σουρεαλισμός του κόμματος Τσίπρα

Σε περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ένα είναι σίγουρο: Θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές, με στοιχεία σουρεαλισμού και φαρσοκωμωδίας. Κάντε από τώρα εικόνα τις σκηνές απείρου κάλλους που θα εκδηλωθούν εντός και εκτός Βουλής: Με σύνθημα «Μπροστά για την εθνική αναγέννηση της χώρας» ο Αλ. Τσίπρας ανακοινώνει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα πριν από τις εθνικές εκλογές. Η είδηση σκάει σαν βόμβα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Σ. Φάμελλο να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί το πρόβλημα. Θα παραδώσει τα «κλειδιά» της Κουμουνδούρου στον «φυσικό και ιστορικό ηγέτη της παράταξης» ή θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, λειτουργώντας ανταγωνιστικά απέναντι στον Αλ. Τσίπρα, που -εν τω μεταξύ- θα πρέπει να τον αποδοκιμάσει ως υπονομευτή; Επιπλέον, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο άκουσμα της είδησης περί δημιουργίας νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, θα ανεξαρτητοποιούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ενταχθούν στο κόμμα Τσίπρα, και μάλιστα μπορεί να του δώσουν και τη δυνατότητα να συγκροτήσει ανεξάρτητη Κ.Ο. Οι Π. Πολάκης και Ν. Παππάς, που ο Αλ. Τσίπρας δεν θα τους θέλει κοντά του, θα είναι επίσης στα κάγκελα με κίνδυνο να μην εκλεγούν ξανά βουλευτές. Στο ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανησυχεί, μήπως οι βουλευτές που πήρε απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Ράνια Θρασκιά και ο Π. Παππάς, την κοπανήσουν και αυτοί για το κόμμα Τσίπρα. Το ίδιο πρόβλημα θα έχει και ο Στ. Κασσελάκης, ο οποίος στο τέλος θα μείνει μόνο με τη Θεοδώρα Τζάκρη. Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα πέφτει στις δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Αριστερά θα σκορπίσει στους πέντε ανέμους.