Η στρεψοδικία του ΠΑΣΟΚ για Χνάρη και η απάντηση µε επιχειρήµατα, ο Φάμελλος, ο Τσίπρας και η διαπλοκή και τα... παιχνίδια με τις επιδοτήσεις
Αλάτι & Πιπέρι
Η παραπολιτική στήλη της Απογευματινής

Η στρεψοδικία για Χνάρη και η απάντηση µε επιχειρήµατα
Η στρεψοδικία που κάνει το ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά την εµπλοκή του βουλευτή του κόµµατος κ. Μανώλη Χνάρη στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, όταν ήταν αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, βασίζεται στον επιλεκτικό ισχυρισµό ότι η «περιφέρεια δεν ήταν υπεύθυνη για τους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ». Και επειδή ο Ν. Ανδρουλάκης, µιλώντας χθες στο ΟPΕΝ, επέρριψε ευθύνες στους δηµοσιογράφους ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και αφήνουν τους πολιτικούς της ∆εξιάς να κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ και τον Μ. Χνάρη, καλό θα είναι και ο ίδιος να µην «ποντάρει» µε τη σειρά του στην άγνοια των δηµοσιογράφων που έχει απέναντί του για να πράξει ακριβώς το ίδιο. Προς επίρρωση όλων αυτών, θα ήταν χρήσιµο και διαφωτιστικό για τον τοµέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ να διαβάσει ένα ρεπορτάζ της εφηµερίδας «Νέα Κρήτη», που απαντά µε αποκαλυπτικό τρόπο στον κ. Χνάρη σε σχέση µε το εάν είχε ευθύνη ως αντιπεριφερειάρχης για τη ραγδαία αύξηση δηλώσεων αιγοπροβάτων κατά 700%. Εκεί οι καλοί συνάδελφοι, αυτό που λένε µε σαφήνεια είναι ότι για να ενεργοποιήσει ένας ενδιαφερόµενος τέτοια δικαιώµατα, υποχρεωτικά θα πρέπει να εγγραφεί στο Μητρώο Εκµεταλλεύσεων Αιγοπροβάτων των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, απ’ όπου µε τη σχετική σφραγίδα και υπογραφή κτηνιάτρου, λαµβάνει έναν κωδικό EL. Άρα οι εν λόγω υπηρεσίες της Περιφέρειας, είναι ζωτικής σηµασίας, όχι για τον έλεγχο και καταβολή της επιδότησης, αλλά για να ανοίξει η πλατφόρµα στον ΟΠΕΚΕΠΕ γι’ αυτήν. Δηλαδή εάν έχεις άκρη στην περιφέρεια «τρουπώνεις» στην πλατφόρµα του ΟΠΕΚΕΠΕ και µετά µπαίνεις στο παιχνίδι των επιδοτήσεων και των αποζηµιώσεων.
Ο Φάμελλος, ο Τσίπρας και η διαπλοκή
Σας έγραφα και χθες ότι θα ζήσουμε σουρεαλιστικές καταστάσεις με τα σενάρια επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στο πολιτικό προσκήνιο της χώρας. Εκείνο όμως που δεν περίμενα να συμβεί είναι να του «ρίχνει» πισώπλατες μαχαιριές ο Σ. Φάμελλος, συμφωνώντας ουσιαστικά με τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με την παρέμβασή του στη Βουλή υπαινίχθηκε ότι κάποια «οικονομικά και μιντιακά» συμφέροντα επιχειρούν να «ξεπλύνουν» τον Αλέξη Τσίπρα, επιδιώκοντας ταυτόχρονα να θέσουν τον ίδιο σε «πολιτική ομηρία». Διότι ο Σ. Φάμελλος, λίγες ώρες αργότερα από την παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, συγκάλεσε σύσκεψη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και εκεί έριχνε σπόντες εναντίον της διαπλοκής, που απεργάζεται εναλλακτικά σενάρια και άλλα «δρομολόγια» για τη μετά Κ. Μητσοτάκη εποχή. Με ποιον άραγε πρωταγωνιστή, αν όχι με τον Α. Τσίπρα κ. Φάμελλε; Γιατί δεν μιλάτε ευθέως με διευθύνσεις και ονόματα; Φοβάστε; Απαντάτε στη διαπλοκή για να τα ακούει ο Τσίπρας ή στον Τσίπρα για να τα ακούει η διαπλοκή;
Τι κοινό έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Κύπριο ευρωβουλευτή, ινφλουένσερ Φειδία Παναγιώτου; Αμφότεροι δήλωσαν χθες ότι οι «δημοσιογράφοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους και γι’ αυτό αναγκάζονται να κάνουν τη δική τους δουλειά για να μαθαίνει ο κόσμος αλήθειες».
Τα παιχνίδια με τις επιδοτήσεις, ο «χασάπης» και ο «φραπές»
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, που έχει ως επίκεντρο την Κρήτη, ακούμε ότι ένας από τους λόγους που η ΝΔ κέρδισε εκεί τις εκλογές είναι επειδή έκαναν παιχνίδια με τις επιδοτήσεις ο «χασάπης» και ο «φραπές». Δηλαδή «εξυπηρετήσεις» στους αγρότες για να βγαίνουν βουλευτές συγκεκριμένοι πολιτικοί της ΝΔ. Εάν ισχύει αυτό για τους «γαλάζιους» γιατί να μην ισχύει το ίδιο ακριβώς και για τους «πράσινους».
Δηλαδή στο Ρέθυμνο γιατί δεν βγήκε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο δημοφιλής αθλητικογράφος, Β. Σκουντής, αλλά ο αγροτοσυνδικαλιστής Μ. Χνάρης, που πριν να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής ήταν αντιπεριφερειάρχης Κρήτης και είχε την ευθύνη των υπηρεσιών πιστοποίησης δικαιωμάτων των αγροτών. Με τη σφραγίδα της Περιφέρειας να μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ και μέσω αυτής να δηλώνουν ό,τι τους βολεύει; Επίσης εάν μέσω μιας Περιφέρειας γίνεται «εργαλειοποίηση» των υπηρεσιών της, ώστε να γίνεται πάρτι με τις δηλώσεις που αφορούν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις, πώς γίνεται η αντιπολίτευση να το αναδεικνύει ως θέμα για τη Θεσσαλία και στην περίπτωση της Κρήτης, που το πάνω χέρι έχουν οι «πασόκοι» να μην τρέχει τίποτα;
Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή