«Πρασινίζει» (;) ο ΟΠΕΚΕΠΕ, «καλά ξεµπερδέµατα»

Σε «αναµµένα κάρβουνα» κάθονται τις τελευταίες ώρες οι στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς δεν ξέρουν τι µπορεί να τους ξηµερώσει από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, µε αιχµή και κάποιες µυστικές εφόδους που διεξάγει η Οικονοµική Αστυνοµία σε εταιρείες που συνδέονται µε τις παρατυπίες στην κατανοµή των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Η ανησυχία στο επιτελείο του Ν. Ανδρουλάκη άρχισε να κορυφώνεται από χθες το µεσηµέρι, όταν πληροφορήθηκαν και το περιεχόµενο της παρέµβασης του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στην ενηµέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Π. Μαρινάκης έκλεισε την κριτική του προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ µε µία ευχή προς τον Ν. Ανδρουλάκη, η οποία συνοψίζεται στη φράση «καλά ξεµπερδέµατα».

Συγκεκριµένα τόνισε: «Και εντάξει, επειδή το ψέµα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια, άρχισαν να βγαίνουν οι αποκαλύψεις για τους φίλους και τους συνεργάτες, τους διαχρονικούς φίλους του κυρίου Ανδρουλάκη. Και ο κύριος Ανδρουλάκης τώρα δεν έχει τι να πει. Και το ξαναλέω, δεν µπορεί να λες ότι είναι ύποπτος, δηλαδή πρέπει να πάει κατηγορούµενος, ο υπουργός που συναίνεσε, αλλά αυτός που ωφελήθηκε από τη συναίνεση, ο φίλος σου, ο συνεργάτης σου, το µέλος σου, όχι. Το ξαναλέω, δεν ξέρω αν πρέπει να πάει και αυτός κατηγορούµενος, γιατί εφόσον υπάρχει µια λύση, δεν ξέρω αν έπρεπε να υπάρχει ή όχι, για αυτό και πρέπει να γίνει Εξεταστική. Ο άλλος µπορεί να πει ότι αυτό υπήρχε, µε αυτό πληρώθηκα. Ελέγχεται για αυτό. Το ξαναλέω, δεν τους καταδικάζω τους ανθρώπους αυτούς ούτε τους αθωώνω. ∆εν είµαι δικαστής. Άρα έπεσε στην παγίδα των “πράσινων φραπέδων” -όπως τους είπατε πολύ εύστοχα- το ΠΑΣΟΚ και αναδείχθηκε µέσα σε λίγες εβδοµάδες η απόλυτη υποκρισία του κόµµατος της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Θα πω καλά ξεµπερδέµατα».

Στα χνάρια των επιδοτήσεων

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χνάρης ας αφήσει τις «αγριάδες» προς τους δημοσιογράφους, τους οποίους με απαξιωτικό τρόπο αποκάλεσε «παπαγάλους», και όταν έρθει η ώρα της Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή, ας απαντήσει πειστικά εάν είχε ευθύνη -ως αντιπεριφερειάρχης Κρήτης- στη ραγδαία αύξηση δηλώσεων αιγοπροβάτων, μέσω της «κατοχύρωσης» σχετικών δικαιωμάτων που πρόσφεραν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες της σε όσους επιδίωκαν να διεκδικήσουν επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Να ισχυρίζεται πως η Περιφέρεια δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή στον κρίκο του επίμαχου σκανδάλου είναι παραμύθι για μικρά παιδιά. Και μην παίζουμε παιχνίδια στρεψοδικίας με τις λέξεις «γενικός ή χωροταξικός» ή «τοπικός» ή «πιο ιδιαίτερος».
Από τη διαδικτυακή αντιπαράθεση που είχε ο Άκης Σκέρτσος με τη δημοσιογράφο Μαριάννα Πυργιώτη εκείνο που εγώ θα ήθελα να μάθω είναι ποιοι υπουργοί ή υφυπουργοί πλήρωναν τη συγκεκριμένη δημοσιογράφο για να τους προσφέρει επικοινωνιακές συμβουλές. Μιλάμε για πεταμένα


Όταν ο «Μπίμπι» ήταν φίλος τους

Καλό είναι το δούλεμα, αλλά έχει και όρια. Για «γενοκτονία στη Γάζα» και ότι «το Ισραήλ είναι κράτος-δολοφόνος» η Αριστερά -και ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ- έκαναν λόγο από τότε που με το ζόρι έμπαιναν στη Βουλή. Όταν όμως στρογγυλοκάθισαν στις καρέκλες της εξουσίας, δηλαδή το 2015, ξέχασαν και τα βάσανα του παλαιστινιακού λαού και τον αιμοβόρο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Μάλιστα, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως και πολλοί βουλευτές της Νέας Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε ήταν υπουργοί, μεταξύ αυτών και ο Αλέξης Χαρίτσης, έκαναν τα πάντα για να πείσουν το αριστερό ακροατήριό τους ότι το Ισραήλ είναι στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας και δεν είναι προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων να διαρρήξουμε τις διπλωματικές σχέσεις με το Τελ Αβίβ. Τώρα που τους έχει πάρει η κάτω βόλτα στις δημοσκοπήσεις, ξαναθυμήθηκαν τον παλιό περιθωριακό εαυτό τους. Και προσφέρουν πολιτική κάλυψη ακόμη και σε αυτούς που κυνηγάνε σε παραλίες Ισραηλινούς τουρίστες.

Με αυτήν τη «χούντα» εκλεχθήκατε

Αν κατάλαβα καλά από τον τρόπο με τον οποίο τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιμετωπίζουν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να αποδεχθούν τους κανόνες του δημοκρατικού πολιτεύματος -κατ’ επέκταση και τη βούληση του ελληνικού λαού- θα πρέπει να ασκούν αυτά την εξουσία. Σε διαφορετική περίπτωση «όλα είναι χούντα». Δεν πά’ να βγαίνει η ΝΔ με 41% κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές ή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται με κανονική πλειοψηφία από τη Βουλή, από τη στιγμή που δεν είναι αυτοί οι «εκλεκτοί» του ελληνικού λαού, τότε «βαφτίζουν» χουντικούς και καθεστώς τους νικητές αντιπάλους τους. Επειδή όμως και αυτοί είναι εκλεγμένοι, έστω και στα μικρά πολιτικά κυβικά τους, ας σταματήσουν αυτή την άθλια καραμέλα, διότι αν είχαμε χούντα, σήμερα δεν θα ήταν εντός Βουλής αλλά σε τίποτα ξερονήσια.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή