Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε πως οδηγεί τη χώρα σε οικονομική ασφυξία εξαπέλυσε απόψε το βράδυ από τη Βουλή ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας, κατά τη συζήτηση της ΠΝΠ με την οποία τα διαθέσιμα των φορέων γενικής κυβέρνησης μεταφέρονται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Πρώτη φορά Αριστερά, πρώτη φορά εσωτερικός δανεισμός» είπε ο κ. Δήμας επισημαίνοντας πως η αποδεικνύει πως είναι εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και προχωρά εκτός της σημαντικής εσωτερικής στάσης πληρωμών, και σε εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, οδηγώντας την οικονομία σε ασφυξία. «Η υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων - και μάλιστα με αναδρομική ισχύ- των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αποδεικνύει περίτρανα την απελπισία της κυβέρνησης να βρει πόρους για να καλύψει τις άμεσες και πιεστικές ταμειακές ανάγκες» είπε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Δήμας κατηγόρησε την κυβέρνηση για προχειρότητα στο χειρισμό των δημοσιονομικών της χώρας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ μέχρι προχθές καθησύχαζε τους πολίτες για την ταμειακή επάρκεια του κράτους σήμερα αγχωμένοι πια οι ίδιοι Υπουργοί παρουσιάζουν την ελλιπή ρευστότητα – που οι ίδιοι προκάλεσαν - ως κατεπείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για την οποία επιβάλλεται ο εσωτερικός δανεισμός.

Αναφερόμενος τέλος στην επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δέσμευση διαθεσίμων δήμων και περιφερειών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ο κ. Δήμας δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει λόγια του Μανώλη Γλέζου και του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρομοίαζε τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου με τα βασιλικά διατάγματα: «Η κυβέρνηση με τη μέθοδο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει να υποκαταστήσει το Σύνταγμα και να παραγκωνίσει τη Βουλή» ή για να το πω με άλλα λόγια «κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα, σήμερα έχουν τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

Τα παραπάνω λόγια δεν είναι δικά μου. Είναι λόγια του Μανώλη Γλέζου στις 19 Νοεμβρίου του 2013 και του Αλέξη Τσίπρα στις 11 Ιουνίου 2013. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο κ. Γλέζος και ο κ. Τσίπρας εμμένουν στις αρχικές τους θέσεις για τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ή όχι; Αναρωτιέμαι αν ο κ. Γλέζος εμμένει στην αρχική του θέση γιατί ο Πρωθυπουργός έχει αλλάξει άποψη για να μη πω πως πλέον είναι υπέρ των «βασιλικών διαταγμάτων» κατέληξε ο κ. Δήμας.