Με αρκετή γκρίνια, παράπονα αλλά και προβληματισμό σημειώθηκε η επάνοδος στη Βουλήγια βουλευτές και υπαλλήλους του Κοινοβουλίου οι οποίοι είδαν τις τιμές τόσο στο καφενείο όσο και στο εστιατόριο να σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση. Είναι ενδεικτικό ότι το 1,5 lt νερό το οποίο από τα 0,80 ευρώ πλέον πωλείται στο 1,50 ευρώ αλλά και το κουλούρι Θεσσαλονίκης το οποίο από τα 0,70 ευρώ, ανέβηκε στο 1,00 ευρώ.
Τιμές "φωτιά" στο καφενείο και το εστιατόριο της Βουλής των Ελλήνων - Δείτε τον τιμοκατάλογο
Παράλληλα τα μοσχαρίσια μπιφτέκια (μπιφτέκια black angus) από εκεί που κόστιζαν 8,10 ευρώ πλέον έφτασαν στα 10 ευρώ, ενώ ακόμη και το γιαούρτι που πωλούνταν 1,00 ευρώ εκτοξεύθηκε στα 3,00 ευρώ. Ακόμη τα κοτομπιφτέκια σχάρας από 5,60 ευρώ ανέβηκαν στα 6,30. Μάλιστα οι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει τα παράπονά του στον Σύλλογο τους, προειδοποιώντας ότι εάν δεν υπάρξει μείωση τιμών θα προχωρήσουν σε μποϊκοτάζ και θα φέρνουν το φαγητό και τον καφέ από το σπίτι τους, ή από άλλα μαγαζιά εκτός Κοινοβουλίου.
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει νέα μείωση στις τιμές, κάτι το οποίο θα αποτυπωθεί σχετικά άμεσα στους τιμοκαταλόγους.
Αναστάτωση και στις τάξεις των εργαζομένων του κυλικείου
Την ίδια στιγμή, υπήρξε αναστάτωση και στις τάξεις των εργαζομένων του κυλικείου, οι οποίοι αρχικά αναγκάστηκαν να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας οι οποίες θα ήταν ορισμένου χρόνου. Ωστόσο πολύ γρήγορα, το συγκεκριμένο γεγονός μαθεύτηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, έτσι ώστε οι συμβάσεις να γίνουν και πάλι αορίστου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας που μέχρι πρότινος είχε αναλάβει το κυλικείο του ισογείου της Βουλής και το εστιατόριο πλέον έχει αναλάβει και το καφενείο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Κοινοβουλίου, το οποίο λειτουργεί εκ νέου μετά το κλείσιμό του επί covid, όπως επίσης και τα κυλικεία που βρίσκονται τόσο στο Μποδοσάκειο μέγαρο όσο και στο Καπνεργοστάσιο.