Την προηγούμενη εβδομάδα η στήλη Big Mouth του powergame.gr έγραφε ότι ο Χάρης Δούκας, έχει ένα θεματάκι με τις αρμοδιότητες: όσες έχει ούτε του κάνουν, ούτε του φτάνουν. Συγκεκριμένα έγραφε για το ενδιαφέρον του δήμαρχου Αθηναίων για τη νομοθετική, την εκτελεστική, αλλά και την τέταρτη εξουσία.

Διαβάστε: Το μεγάλο άγχος του Χάρη Δούκα για το πολιτικό του μέλλον και τη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές

Και εκεί, λοιπόν, που ο Δούκας κόντεψε να «ξεπεράσει» τη δικαστική εξουσία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήρθε ένα tweet το απόγευμα της Παρασκευής να διαψεύσει όλα τα προηγούμενα. Κι αυτό γιατί ο δελφίνος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να σχολιάσει το… καλώδιο ηλεκτροδότησης Ελλάδας – Κύπρου και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ζητώντας τη… σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Μάλιστα, όλο αυτό το συνόδευσε με το άρθρο στο Βήμα της περασμένης Κυριακής – προφανώς για να πει αυτό που όλοι σκέφτηκαν, αλλά κανείς δεν τολμούσε να ξεστομίσει: ότι ο Χάρης Δούκας δικαιώθηκε.

Προσπαθώντας να βρεθεί λογική σε όλο αυτό, κάπου τα πράγματα μπερδεύτηκαν περισσότερο, καθώς η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας αφορά την Κύπρο και όχι την Ελλάδα. Εκεί, όμως, όλα φωτίστηκαν: ο δήμαρχος Αθηναίων διεκδικεί και τις αρμοδιότητες του προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη!