Αποφασισμένος να πει τα «πράγματα με το όνομα τους», ανοιχτά, ειλικρινά και χωρίς περιστροφές σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ φέρεται ο Παύλος Γερουλάνος. Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση έχουν να κάνουν με την κατάσταση που διαμορφώνεται για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το κλίμα που εισπράττει από βουλευτές και κομματικά στελέχη, που ζητούν αλλαγή πορείας εδώ και τώρα πριν να είναι πολύ αργά για την προοπτική του κόμματος.

Διαβάστε: Γερουλάνος στα Παραπολιτικά 90,1: Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ ανέδειξαν μια από τις τρεις πολύ μεγάλες κρίσεις που περνάει η χώρα, την κρίση των θεσμών (Ηχητικό)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται το επόμενο διάστημα να κλιμακώσει τις παρεμβάσεις του, καταθέτοντας ταυτόχρονα προτάσεις για την υπέρβαση της κρίσης, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να κάνει το μεγάλο άλμα και να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις, που φαίνεται πως θα είναι πυκνές το επόμενο εξάμηνο, με την εμφάνιση νέων κομμάτων στο πολιτικό σκηνικό.


Το dateline του Γερουλάνου για να ξεκολλήσει η "βελόνα"

Μιλώντας στο Action24, o Παύλος Γερουλάνος έστειλε νέα ξεκάθαρα εσωκομματικά μηνύματα ενώ έδειξε για μια ακόμα φορά να θέτει στο Νίκο Ανδρουλάκη ένα τελεσίγραφο δύο μηνών για να «ξεκολλήσει» η βελόνα.

Ξέρουμε ότι το πολιτικό σύστημα, κυρίως μετά τα Χριστούγεννα, θα βρει οποιονδήποτε τρόπο να αρχίσει να σπρώχνει άλλες λύσεις πάνω στο τραπέζι", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας όμως επίσης τα εξής: "Δεν μπορώ να κοιτάζω αν το ΠΑΣΟΚ δεν πάει καλά. Εάν δεν έχουν συμβεί ορισμένα πράγματα στο χρονικό περιθώριο (σ.σ.: σε δύο μήνες) που θέτουμε, εάν δεν συγκληθούν τα όργανα, εάν δεν προχωρήσουμε προς ένα συνέδριο ουσίας, τότε θα πρέπει να δούμε τη στρατηγική μας ξανά". Ο Παύλος Γερουλάνος δήλωσε, επίσης, ότι δεν μπορεί να σιωπά κανένα στέλεχος που έχει απόψεις και αγωνίες.


Ο Γερουλάνος ξεκαθαρίζει ότι δεν αμφισβητεί τον Ανδρουλάκη - "Το συνέδριο να μην είναι φιέστα"

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη, ο Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση αμφισβήτησης του προέδρου. «Το αντίθετο θα έλεγα ότι το συνέδριο αυτό πρέπει να είναι ένα συνέδριο ουσίας το οποίο να εμβαθύνει το πρόγραμμα, το οποίο ήδη έχουμε και το οποίο είναι ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα, και να μην είναι ούτε συνέδριο φιέστα ούτε συνέδριο αμφισβήτησης», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος

Στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση αμφισβήτησης του προέδρου. «Το αντίθετο θα έλεγα ότι το συνέδριο αυτό πρέπει να είναι ένα συνέδριο ουσίας το οποίο να εμβαθύνει το πρόγραμμα, το οποίο ήδη έχουμε και το οποίο είναι ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα, και να μην είναι ούτε συνέδριο φιέστα ούτε συνέδριο αμφισβήτησης», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος

Μιλώντας για το συνέδριο ζήτησε να είναι ουσίας το οποίο να εμβαθύνει το πρόγραμμα, το οποίο ήδη έχουμε και το οποίο είναι ένα πολύ ισχυρό πρόγραμμα, και να μην είναι ούτε συνέδριο φιέστα ούτε συνέδριο αμφισβήτησης».


Τι λένε βουλευτές και στελέχη

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα λέει ο Παύλος Γερουλάνος φαίνεται να βρίσκει σύμφωνα πολλά στελέχη της κομματικής βάσης, αλλά και τους περισσότερους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι ακούν από το στόμα του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου όσα θα ήθελαν να πουν οι ίδιοι αν δεν είχε επιβληθεί σιωπητήριο από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, υπό την απειλή λήψης πειθαρχικών μέτρων εναντίον τους.

Σιωπητήριο που είναι έτοιμοι να το σπάσουν και να μιλήσουν ανοιχτά και χωρίς περιστροφές για την κατάσταση στο κόμμα και τη λειτουργία των οργάνων, τα οποία, όπως λένε, έχουν πλήρως απαξιωθεί από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, με τις κρίσιμες αποφάσεις να λαμβάνονται από μια κλειστή ομάδα πέριξ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν, μιλώντας στο parapolitika.gr, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ έχει να συνεδριάσει από την επομένη των ευρωεκλογών, ενώ ελάχιστες είναι οι συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που έχει σαν αποτέλεσμα οι βουλευτές να πηγαίνουν στη Βουλή χωρίς… γραμμή. Τα ίδια στελέχη μιλούν, επίσης, για αθέτηση των υποσχέσεων του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος πριν από τις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ είχε κάνει την αυτοκριτική του, δεσμευόμενος για ουσιαστική λειτουργία των θεσμικών οργάνων του κόμματος, εφόσον επανεκλεγεί.

Να σημειωθεί ότι Χάρης Καστανίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη, υπογράμμισε ότι αναγκάζεται να έχει δημόσιο διάλογο με τον κ. Ανδρουλάκη μέσω ραδιοφώνου, καθώς δεν υπάρχουν τα κατάλληλα όργανα του κόμματος για να συζητήσει εσωτερικά. «Αυτή την ώρα κάνω αναγκαστικά ένα διάλογο με τον κ. Ανδρουλάκη δημόσια μέσω του ραδιοφώνου γιατί δεν μπορώ να τον κάνω πουθενά αλλού. Υπάρχει Πολιτικό Συμβούλιο του οποίου είμαι μέλος για να συζητήσω; Υπάρχει Κεντρική Επιτροπή για να απαντήσω; Από ποιον επικυρώθηκε το πρόγραμμα; Δεν υπάρχουν δημοκρατικά κόμματα χωρίς τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων».