Με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ του πρώην προέδρου του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα. Και αναμένεται με ενδιαφέρον γιατί, όπως θυμίζει η στήλη «Big Mouth» του powergame.gr, αν και στενός συνεργάτης του προέδρου Μητσοτάκη (και με ιδιαίτερο... καημό, επειδή τον έστειλε σπίτι του ο Βορίδης), ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε το τεράστιο αυτό θέμα. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν φαίνεται να έχει κινητοποιηθεί κάποιος εισαγγελέας να ασκήσει διώξεις, έστω για πλημμέλημα, για όσα έχει καταγγείλει ο μετακλητός του προέδρου Μητσοτάκη, με εύλογες απορίες να δημιουργούνται.

Διαβάστε: Νίκος Μπουνάκης: Πολιτική "θύελλα" μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ - Εσωτερική κρίση στη Χαριλάου Τρικούπη με απαιτήσεις για εξηγήσεις

Η δήλωση 336 στρεμμάτων στη λίμνη Κάρλα

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, βέβαια, θα συνεχίσει να απασχολεί και να δημιουργεί τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ, με νέες πληροφορίες να έρχονται στο φως για τον Νίκο Μπουνάκη, αναπληρωτή στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος έμπλεξε από την Κρήτη με τη... λίμνη Κάρλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Big Mouth», φαίνεται πως εντοπίστηκαν «ελεύθερα» για... βοσκή 336 στρέμματα και... νοικιάστηκαν με αντίτιμο 24 ευρώ τον χρόνο. Την ίδια ώρα, όμως, που γινόταν η κίνηση για τα 336 στρέμματα στην Κάρλα, στην Κρήτη ενοικιάζονταν μόλις εννέα. Σε σχέση, δε, με το πώς μπορεί κάποιος παραγωγός να κάνει τόσο εύκολα τέτοιες «ανακαλύψεις» κενών εκτάσεων, το «Big Mouth» αναφέρει πως καθοριστικό ρόλο παίζουν τα ΚΥΔ (Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων), εν προκειμένω το ΚΥΔ που διατηρούσε στο Ηράκλειο ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Μπουνάκης.