Η συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ και την επιτροπή διεύρυνσης συνεχίζεται, με έμφαση στο ζήτημα που φαίνεται ότι θα πρέπει να ξεκινήσει εντός των τειχών του κόμματος. Τη στιγμή που αυτές οι παρατηρήσεις διατυπώνονταν, διεξαγόταν η ιδρυτική εκδήλωση του Progressive Lab, γνωστού και ως «Ινστιτούτου Σαχινίδη».

Διαβάστε: Το think tank του Σαχινίδη, η ατάκα για τον... Κιμ και οι ματιές έξω από το ΠΑΣΟΚ

Θα ανέμενε κανείς ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης θα αντιλαμβανόταν τη συγκεκριμένη συγκέντρωση «πράσινων φυλών» ως ευκαιρία να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και συνεργασίας εντός του κόμματος. Όμως όχι. Παρόλο που αποχώρησε από το βήμα της Βουλής περίπου μιάμιση ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Ανδρουλάκης δεν παρευρέθηκε στο (σχεδόν γειτονικό) Ωδείο Αθηνών.

Η απουσία αυτή- όπως αναφέρει το Big Mouth του powergame.gr- δυσκολεύει την Χαριλάου Τρικούπη να διαψεύσει τις φήμες που θέλουν την «προεδρική φρουρά» να βλέπει με καχυποψία (και) την πρωτοβουλία του Σαχινίδη.