Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία προέκυψαν χθες από τη δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1 όσον αφορά τις διαθέσεις της κοινής γνώμης σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος με τη συμμετοχή της κ. Μαρίας Καρυστιανού. Τα σημαντικότερα συμπεράσματα είναι ότι το εν λόγω σενάριο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον κυρίως των ψηφοφόρων της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, όχι όμως των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Διαβάστε: Δημοσκόπηση Marc: Πόσοι θα ψήφιζαν ένα κόμμα Τσίπρα, Σαμαρά ή Καρυστιανού

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μέτρηση, η επιρροή που έχει ένα ενδεχόμενο κόμμα Καρυστιανού στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων είναι η εξής: 10,1% από τη ΝΔ, 36,2% από τον ΣΥΡΙΖΑ, 35,3% από το ΠΑΣΟΚ, 47,6% από την Ελληνική Λύση, 30,1% από το ΚΚΕ, 64,3% από την Πλεύση Ελευθερίας, 46,1% άλλο κόμμα.

15,1% απαντά πως θα ψήφιζε σίγουρα κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

Στην πιθανότητα ψήφου κόμματος της κ. Καρυστιανού, επίσης, στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 15,1% λέει πως θα ψήφιζε σίγουρα, το 17,2% μάλλον ναι, το 15,1% μάλλον όχι και το 42,2% σίγουρα όχι. Αντίστοιχα, στο ποιες ηλικίες πολιτών ενδιαφέρονται περισσότερο, στους νέους 17-44 ετών «σίγουρα ναι» και «μάλλον ναι» λέει το 46,3%, στις ηλικίες 44-65 ναι και μάλλον ναι λέει το 25,1% και στους 65 ετών και άνω το 17%.