Πολλαπλά μηνύματα σε όλο τον πολιτικό κόσμο έστειλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και υπερασπιζόμενος την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας κάλεσε τις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις να υποστείλουν την σημαία της κομματοκρατίας και να επιδιωχθεί εθνική συνεννόηση.

Από το βήμα του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική, ο κοινοτικός επίτροπος σε ένα γνώριμο και οικείο χώρο για τον ίδιο, αφού βρέθηκε με δεκάδες αυτοδιοικητικά στελέχη από όλη τη χώρα, χαρακτήρισε ιστορικά αδιανόητη και επικίνδυνη κάθε σκέψη ή πολιτική που θέτει την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Με την ομιλία του κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να αντιληφθεί και να υπηρετήσει την υπόθεση της εθνικής συνεννόησης, να υποστείλει τη σημαία της κομματοκρατίας και να ανεβάσει ψηλά τη σημαία της εθνικής ενότητας και της εθνικής ευθύνης.

Ο κ. Αβραμόπουλος, δηλώνοντας ουσιαστικά παρών για μια ακόμη φορά στις πολιτικές εξελίξεις και έχοντας σταθερά το βλέμμα στην Αθήνα, έκανε μια ομιλία που είχε έντονο πολιτικό χαρακτήρα. Ο κοινοτικός επίτροπος σημείωσε με έμφαση ότι η απάντηση στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλη από την «Ελλάδα στην Ευρώπη με το λαό της ενωμένο και απαλλαγμένη από ιδεοληψίες, φοβίες και προκαταλήψεις».

Δείτε ακόμα:

Συνάντηση Αβραμόπουλου-Τζιτζικώστα-Πατούλη για το μέλλον της Κεντροδεξιάς (ΦΩΤΟ)

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά που είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση ώρες πριν στην κυβέρνηση, ο κ. Αβραμόπουλος προέταξε την ανάγκη να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας συνδυασμό με την εθνική ενότητα.

Η πιο ουσιαστική επισήμανσή του ήταν όταν μίλησε για την συγκυρία των ημερών, λέγοντας ότι «αυτήν την κρίσιμη στιγμή, δυστυχώς το διακύβευμα, δεν είναι μόνο το ύψος των επικουρικών συντάξεων ή οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας», αν και είναι σημαντικά, αλλά όπως διευκρίνισε: «πάνω απ’ όλα όμως, το διακύβευμα είναι η ίδια η επιβίωση της Ελλάδας, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας, κοινωνικής γαλήνης».

«Γιατί αυτό το περιβάλλον είναι που θα επηρεάσει καθοριστικά και τους μισθούς, και τις συντάξεις και τις εργασιακές σχέσεις. Απάντηση στην οξεία κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι μία και μόνο μία» είπε.

 «Είναι η ανάπτυξη που θα πρέπει να πάψει να είναι πολιτικό σύνθημα αλλά μέσα από μεγάλες μεταρρυθμίσεις, να είναι η νέα πραγματικότητα που θα δημιουργήσει φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον για να την πραγματοποιήσουμε» ανέφερε και συνέχισε: «Η ανάπτυξη θα αποκαταστήσει τις αδικίες που έχουν γίνει. Η ανάπτυξη θα αποκαταστήσει τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων και θα φέρει επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ρευστότητα. Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει εθνικό πλούτο».