Με μια ανάρτηση στο X θέλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, να καταδικάσει όσα δήλωσε ο Ανδρέας Δρυμιώτης για την απουσία ηγετών της Αριστεράς από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος αναφέρει: «Αντιλαμβάνομαι τη στεναχώρια για την απουσία των ηγετών της Αριστεράς στην κηδεία Σαββόπουλου. Όπως κι αντιλαμβάνομαι πόσο λάθος ήταν η δήλωση Δρυμιώτη που ακολούθησε. Τα πιστοποιητικά φρονημάτων τα κατήργησε η ΝΔ το 1974. Μη γυρνάμε πίσω λοιπόν».

Διαβάστε: Δρυμιώτης για τις απουσίες από την κηδεία Σαββόπουλου: "Ήταν πραγματικά η επιτομή του ελληνισμού, το να είσαι Αριστερός, έχει καταλήξει να μην είσαι Έλληνας"

Τι είπε ο Δρυμιώτης

Σε διχαστική δήλωση για την Αριστερά προχώρησε ο Ανδρέας Δρυμιώτης, την οποία αναπαρήγαγε η «Ομάδα αλήθειας», φέρνοντας σφοδρές αντιδράσεις.

«Πλέον, το να είσαι Αριστερός έχει καταλήξει να μην είσαι Έλληνας», ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής, αρθρογράφος της «Καθημερινής», αναφερόμενος στην απουσία ηγετών των προοδευτικών κομμάτων από την κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου. «Για εμένα ήταν οι άδειες καρέκλες στην κηδεία του Σαββόπουλου, πρέπει να προβληματίσουν τον κάθε σκεπτόμενο Έλληνα. Δηλαδή, πλέον το να είσαι Αριστερός, έχει καταλήξει να είναι -εγώ θα πω-, να μην είσαι Έλληνας». Ο κ.Δρυμιώτης τόνισε, δε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τα εξής: «ο Σαββόπουλος τι ήταν; Ήταν πραγματικά η επιτομή του ελληνισμού. Είναι ντροπή για την Ελλάδα. Και πρέπει να το καταλάβουν αυτοί που τους καθοδηγούν». «Δηλαδή τι σημαίνει αυτό; Όσοι αριστεροί καλλιτέχνες παίρνουν θέση δημόσια θα πρέπει όσοι είναι δεξιοί να μην πηγαίνουν στις παραστάσεις τους;» κατέληξε.

«Τα είπε όλα», ήταν το σχόλιο της «Ομάδας αλήθειας», που αναπαρήγαγε τη δήλωση του Ανδρέα Δρυμιώτη.