Ο έξαλλος Κυρανάκης και η παραγγελία για τα νέα τρένα που καθυστερεί...
Οι αποκαλύψεις του "Big Mouth"
Σύμφωνα με τη στήλη "Big Mouth", ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, τρέχει και δεν φτάνει προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την παραγγελία νέων τρένων από την Hellenic Train
Πυρ και μανία είναι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σύμφωνα με τη στήλη «Big Mouth» του powergame.gr, με κάποιες διοικήσεις κρατικών οργανισμών στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ τρέχει και δεν φτάνει προκειμένου να προχωρήσει και η διαδικασία για την παραγγελία νέων τρένων από την Hellenic Train.
Διαβάστε: Η νέα απουσία των πρώην προέδρων Καραμανλή και Σαμαρά, ο τέως βασιλιάς και το "χτύπημα" που έρχεται
Τι ισχύει, όμως, για τα τρένα και τις περίφημες εξαγγελίες για προμήθεια νέων συρμών που είχαν γίνει μετά τη συνάντηση του προέδρου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι, στη Ρώμη; Τότε είχε δοθεί η αίσθηση του επείγοντος, προκειμένου να φανεί πως η κυβέρνηση επενδύει στον σιδηρόδρομο. Το καλοκαίρι τελείωσε, σύντομα τελειώνει και το φθινόπωρο, αλλά παραγγελία για νέα τρένα δεν βλέπουμε.
Για να γίνει η παραγγελία, πρέπει να υπογραφεί νέα σύμβαση «δημόσιας υπηρεσίας» μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Hellenic Train, καθώς η υφιστάμενη, που υπεγράφη επί Κώστα Καραμανλή στο Υποδομών και Μεταφορών, έγινε κουρελόχαρτο, λόγω και της τραγωδίας των Τεμπών. Η σύμβαση «δημόσιας υπηρεσίας» θα προβλέπει τις επενδύσεις που θα πραγματοποιήσουν οι Ιταλοί, το επίπεδο υπηρεσίας στα τρένα κ.λπ. Αφού υπογραφεί η νέα σύμβαση, η Hellenic Train θα προχωρήσει στην παραγγελία. Ελπίζουμε μέσα στο προσεχές τρίμηνο.
Διαβάστε: Η νέα απουσία των πρώην προέδρων Καραμανλή και Σαμαρά, ο τέως βασιλιάς και το "χτύπημα" που έρχεται
Η παραγγελία για τα τρένα που δεν έγινε
Τι ισχύει, όμως, για τα τρένα και τις περίφημες εξαγγελίες για προμήθεια νέων συρμών που είχαν γίνει μετά τη συνάντηση του προέδρου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό του, Τζόρτζια Μελόνι, στη Ρώμη; Τότε είχε δοθεί η αίσθηση του επείγοντος, προκειμένου να φανεί πως η κυβέρνηση επενδύει στον σιδηρόδρομο. Το καλοκαίρι τελείωσε, σύντομα τελειώνει και το φθινόπωρο, αλλά παραγγελία για νέα τρένα δεν βλέπουμε.Για να γίνει η παραγγελία, πρέπει να υπογραφεί νέα σύμβαση «δημόσιας υπηρεσίας» μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και Hellenic Train, καθώς η υφιστάμενη, που υπεγράφη επί Κώστα Καραμανλή στο Υποδομών και Μεταφορών, έγινε κουρελόχαρτο, λόγω και της τραγωδίας των Τεμπών. Η σύμβαση «δημόσιας υπηρεσίας» θα προβλέπει τις επενδύσεις που θα πραγματοποιήσουν οι Ιταλοί, το επίπεδο υπηρεσίας στα τρένα κ.λπ. Αφού υπογραφεί η νέα σύμβαση, η Hellenic Train θα προχωρήσει στην παραγγελία. Ελπίζουμε μέσα στο προσεχές τρίμηνο.
En