Τη στήριξή του στο πρόσωπο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας εξέφρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης τονίζοντας ότι από επικριτής του, έφθασε στο σημείο να τον υποστηρίζει.

«Δεν ήμουν πολιτικός φίλος του κ. Στουρνάρα, αλλά τώρα συγνώμη: Μας δουλεύουνε; Τα αποθεματικά της Τράπεζας της Ελλάδας πήρε ο κ. Στουρνάρας, τα 700 εκατ. ευρώ, αφού είχε συνεννοηθεί με τον Ντράγκι, του οποίου είναι άνθρωπος και με την Λαγκάρντ και σώθηκε η Ελλάδα και τού ζητάμε και τα ρέστα; (Φανταστείτε) τώρα πού έφτασα εγώ, από επικριτής του Στουρνάρα να τον υποστηρίζω!», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στον Βήμα FM.

Όσον αφορά στη συμφωνία με τους εταίρους και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε: «Ανεξάρτητα το πώς θα ονομαστεί η συμφωνία, ένα είναι σίγουρο, ότι θα είναι επώδυνη. Για τα μεγάλα θέματα, πρέπει να συγκαλείται η κοινοβουλευτική ομάδα και να αποφασίζει η κοινοβουλευτική ομάδα. Ανεξάρτητα από εκεί και πέρα ποια θέση θα έχω εγώ διατυπώσει, ακόμα κι αν η απόφαση της πλειοψηφίας είναι αντίθετη, οφείλω εγώ να έρθω συντεταγμένα στη Βουλή και να ψηφίσω την απόφαση της πλειοψηφίας.

Για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών είπε: «Αποκλείω παντελώς το δημοψήφισμα και (αφήνω) μία ελάχιστη πιθανότητα για εκλογές, αν και εκτιμώ ότι αν η πληροφόρηση πού είδα σήμερα, ότι θα έρθει η συμφωνία, εφόσον κλειστεί με ένα άρθρο όπως επί Ν.Δ. και μπαίνοντας ταυτόχρονα και θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αν υπάρξουν διαρροές, θα είναι ελάχιστες».