Σύγκρουση Ζωής - Δραγασάκη για τα αποθεματικά της Βουλής
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Μία νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάννη Δραγασάκη με αιτία τα αποθεματικά της Βουλής.
Συγκεκριμένα η ένταση ξεκίνησε όταν ο Γιάννης Δραγασάκης κάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταθέσει τα ταμειακά αποθέματα της Βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδος κατά τα πρότυπα των Δήμων και των Περιφερειών.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χθες ανέφερε το περιστατικό θέλοντας να το υπενθυμίσει στην κα. Κωνσταντοπούλου.
Η πρόεδρος της Βουλής δεν απάντησε στον Γιάννη Δραγασάκη αμέσως αλλά αρκέστηκε να πει σε δεύτερο χρόνο και αφού είχε αποχωρήσει ο αντιπρόεδρος ότι η Βουλή δεν είναι σαν τους άλλους φορείς.
Απάντηση Δραγασάκη στον ΣΥΡΙΖΑ για συνολική ευθύνη
Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απάντησε ο Γιάννης Δραγασάκηςστις αντιδράσεις που υπάρχουν μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της ανακοίνωσης που ακολούθησε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ανάρτησή του κάνει λόγο για "συνολική ευθύνη" ενώ αναφέρει ότι "δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με ποικίλες διαρροές και δημοσιεύματα"
Η ανάρτηση Δραγασάκη στο Facebook
"Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έπειτα από πρόσκληση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου ως προς τις τρέχουσες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση.
Ο αντιπρόεδρος δεν επιθυμεί να προβεί σε κανένα σχόλιο σχετικά με ποικίλες διαρροές και δημοσιεύματα. Το δύσκολο εγχείρημα που έχει αναλάβει η κυβέρνηση είναι εγχείρημα συνολικής ευθύνης.
Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης είναι αναγκαία η στενή και δημιουργική συνεργασία της κυβέρνησης με τα όργανα του κόμματος και την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Όλη η κυβέρνηση αποφασίζει και δρα συλλογικά με σκοπό τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας"
Πολεμικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ
Μετά το χθεσινό αντάρτικο στην Πολιτική Γραμματεία, όπου πρωταγωνίστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπολύοντας πυρά κατά της πολιτικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας μάλιστα την κυβέρνηση ότι «ξεχνάει» τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα σήμερα η επίθεση και η αυστηρή κριτική από κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα περίμενε κανείς τους Λαφαζανικούς της κυβέρνησης να βρίσκονται στα κάγκελα, καθώς εδώ και πολύ καιρό έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους σχετικά με τις υποχωρήσεις που σημείωνε η κυβέρνηση απέναντι στις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης, όμως με την ίδια γραμμή φαίνεται να ταυτίζονται και άλλα στελέχη της κυβέρνησης με το κλίμα σήμερα να οξύνεται περαιτέρω.
Πυρ ομαδόν
Λαφαζάνης, Βίτσας, Στρατούλης, Παπαδημούλης κ.ά στελέχη της κυβέρνησης παίρνουν από το πρωί θέση μάχης απέναντι από την κυβέρνηση και τις κόκκινες γραμμές.
Ειδικότερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου από χθες άναψε την σπίθα των αντιπαραθέσεων κατά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ανεβάζοντας δραματικά το πολιτικό θερμόμετρο στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο. Συγκεκριμένα παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες κατηγόρησε για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης.
Ακόμη πιο σαφής ήταν σήμερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος από το βήμα του ECONOMIST, έστειλε αυστηρά μηνύματα στους δανειστές, αλλά και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως ΕΕ, και ΔΝΤ θέλουν να στραγγαλίσουν το ελληνικό αριστερό πείραμα. Ειδικότερα, η κριτική του κ. Λαφαζάνη ήταν σε οξύ τόνο φορτίζοντας ακόμη περισσότερο το ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο.
"Είναι πολλοί και ισχυροί οι κύκλοι στην ΕΕ και το ΔΝΤ που επιδιώκουν αυτήν την ώρα να πνίξουν και να στραγγαλίσουν το ελληνικό αριστερό πείραμα. Αν κάποιοι σχεδιάζουν μια ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική από την οποία θέλουν να αποκλείσουν την Ελλάδα γιατί δεν θέλει να υποταχθεί, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι μια τέτοια Ευρώπη θα είναι ανάπηρη, θα πρέπει να ξέρουν ότι αρχίζουν να ξηλώνουν την ευρωπαϊκή κάλτσα». Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, προχωρώντας παράλληλα και στη διατύπωση μιας πρότασης προκειμένου να υπάρξει δίκαιη οριοθέτηση των θαλάσσιων και υποθαλάσσιων δικαιωμάτων σε όλη τη Μεσόγειο, αρχής γενομένης από το Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική πλευρά της.
Στο ίδιο κλίμα ήταν και η σημερινή τοποθέτηση του Δημήτρη Στρατούλη ο οποίος στέλνοντας μήνυμα προς το Μαξίμου σημείωνε ότι η κυβέρνηση θα λάβει υπ’ όψιν της τις προεκλογικές εξαγγελίες για να κλείσει την συμφωνία.
Την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητώντας από την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες της συμφωνίας, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει πλέον περιθώριο χρόνου.
Από την πλευρά του ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, δήλωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να φέρει μέτρα που θα συμπιέζουν μισθούς και συντάξεις», ενώ ο κ. Βίτσας, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 σημείωσε ότι συνυπογράφει την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε επίσης:
Αντάρτικο από Κωνσταντοπούλου και Πολιτική Γραμματεία
Βίτσας: "Χρειαζόμαστε μια συμφωνία, που να την αντέχουμε"
Λαφαζάνης: "Θέλουν να στραγγαλίσουν το ελληνικό αριστερό πείραμα"
Συμφωνία στη βάση των προεκλογικών δεσμεύσεων θέλει ο Στρατούλης
Συμφωνία εδώ και τώρα θέλει ο Παπαδημούλης
Μητρόπουλος για συμφωνία: Όσοι μιλάνε για ρήξη έχουν άγνοια κινδύνου