Πάρε θέση ή κάνε στην άκρη, Σωκράτη

Ο Παύλος Πολάκης, έχοντας πλέον αντιληφθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον υπολογίζει στα µελλοντικά σχέδιά του, φέρεται να είναι αποφασισµένος να «πάει µέχρι τέλους» τον πρώην πρωθυπουργό. Και ταυτόχρονα να εµπλέξει στη στρατηγική του αυτή και τον σηµερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάµελλο, απαιτώντας στην επόµενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραµµατείας να υπάρξει µία ξεκάθαρη απάντηση για το αν η Κουµουνδούρου είναι «υποτακτικός δορυφόρος» και «δουλοπρεπής αβανταδόρος» του Αλ. Τσίπρα, συµµετέχοντας «µυστικά και πονηρά» στην ενίσχυση των πολιτικών σχεδίων του πρώην πρωθυπουργού.

Ο Π. Πολάκης, που ήδη έχει καταγραφεί στην κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ ως ισχυρό αντίπαλο δέος απέναντι στον Σ. Φάµελλο, σκοπεύει να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης µαζί του, ζητώντας του να εγκαταλείψει την τακτική των δηµοσίων σχέσεων µε τον Αλ. Τσίπρα και να διαχωρίσει µε όρους αντιπαλότητας τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό και στις όποιες ενέργειες δροµολογεί για τη δηµιουργία νέου πολιτικού φορέα. Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν αποκλείεται ο Π. Πολάκης να ζητήσει στο αµέσως προσεχές µέλλον από τον Σ. Φάµελλο να αποφασίσει αν είναι µε τον ΣΥΡΙΖΑ ή µε τον Αλ. Τσίπρα. Και αυτό διότι ο βουλευτής Χανίων ενδιαφέρεται να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό βροχή η επίσημη έναρξη των εορτών στην Αθήνα

Παρά τον βροχερό καιρό, πλήθος κόσμου βρέθηκε στη λαμπερή εκδήλωση της φωταγώγησης του δέντρου αλλά και ολόκληρης της πόλης, χθες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου για την πόλη. Δίνοντας το σύνθημα, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Τα Χριστούγεννα είναι συναίσθημα, είναι αγάπη, είναι αλληλεγγύη. Μας θυμίζουν, σε όλους, τα παιδικά μας χρόνια, τις ωραίες αναμνήσεις. Δίνουν και ένα μήνυμα, να αφήνουμε το “εγώ”. Να κοιτάζουμε το “εμείς”. Στην Αθήνα, στις γιορτές, κανένας μόνος του. Όλοι μαζί να είμαστε έξω, να περνάμε όμορφα, να αγαπάμε και να στηρίζουμε, κυρίως τους πιο αδύναμους. Και να είμαστε καλά».

«Ιστορικό μυθιστόρημα» χαρακτήρισε το βιβλίο του Τσίπρα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του Σκάι ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και βουλευτής Λαρίσης, Μάξιμος Χαρακόπουλος. «Βλέπω μια προσπάθεια να αποποιηθεί των ευθυνών του, “αδειάζει” τους πρώην συνεργάτες του. Δεν ξέρω αν επιχειρεί να εμφανιστεί ως μετανοούσα Μαγδαληνή, διεκδικώντας έναν ρόλο νέου μεσσία στην Αριστερά, αλλά τα έως σήμερα δημοσκοπικά δεδομένα δεν δείχνουν ότι επιβραβεύεται αυτό το εγχείρημα», σχολίασε δηκτικά.


Τώρα θα μιλήσουν οι άλλοι για τον Αλέξη

Αργά ή γρήγορα ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να αντικρούσει τις αποκαλύψεις που σκοπεύουν να κάνουν σε βάρος του όλοι όσοι αισθάνονται άσχημα προσβεβλημένοι μέσα από τις αφηγήσεις του στο βιβλίο του «Ιθάκη». Και στην κατηγορία αυτή δεν είναι μόνο οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και ισχυροί άνθρωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος φέρεται να έχει στη διάθεσή του αδιάσειστα ντοκουμέντα και επιβαρυντικές αποκαλύψεις για τον πρώην πρωθυπουργό και συγγραφέα της «Ιθάκης».

Ο Κώστας Βαξεβάνης, στον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας χρωστάει την άνοδό του και την παραμονή του στην εξουσία της χώρας καθώς τον βοήθησε επανειλημμένως με τα ρεπορτάζ του για να κάνει τον «τζάμπα μάγκα» απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, φημολογείται πως δεν θα τον αφήσει σε χλωρό κλαρί το επόμενο διάστημα.

Με Μαραντζίδη δεν πας πουθενά…

Το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης εμφανίζεται ως σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας για λογαριασμό του συνεντεύξεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ώστε να ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ, είναι -αν μη τι άλλο- η απόλυτη συνταγή… αποτυχίας για τις όποιες μελλοντικές στοχεύσεις έχει ο πρώην πρωθυπουργός.

Διότι ο Νίκος Μαραντζίδης υπήρξε έμπιστος σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και στις εθνικές εκλογές του 2023 και το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν χειρότερο από αυτό που περίμενε ακόμη και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Καθώς πίστευε ότι θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές ο σημερινός πρωθυπουργός, μάλλον δεν είχε φανταστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει κάτω και από το 20%. Προφανώς και στη ΝΔ είχαν υπερεκτιμήσει τον Νίκο Μαραντζίδη, ο οποίος καθοδηγούσε επικοινωνιακά και πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή