Η ομοιότητα Τσίπρα, Φάμελλου, Χαρίτση και Κόκκαλη με τους "Φίλους για Πάντα" και η αξιοπρέπεια που χάθηκε...
Οι αποκαλύψεις του "Big Mouth"
Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth, οι θέσεις που είχε κρατήσει ρεζερβέ ο Αλέξης Τσίπρας στους Σωκράτη Φάμελλο, Αλέξη Χαρίτση και Πέτρο Κόκκαλη θύμισαν τον στίχο "και για μας μένει μια θέση πίσω - πίσω στον εξώστη στριμωχτά"
Το συγκρότημα «Φίλοι για Πάντα» που βγήκε από το ριάλιτι Bar και είχε βγάλει το τραγούδι με τίτλο «Ταινία φαντασίας», που είχε έναν πολύ ωραίο στίχο, που έλεγε «και για μας μένει μια θέση πίσω – πίσω στον εξώστη στριμωχτά», θύμισαν οι θέσεις που είχε κρατήσει ρεζερβέ ο Αλέξης Τσίπραςστους Σωκράτη Φάμελλο, Αλέξη Χαρίτση και Πέτρο Κόκκαλη. Μιλάμε για τρεις εν ενεργεία προέδρους (απο)κομμάτων που προήλθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δύο εκ των οποίων διετέλεσαν υπουργοί του Αλέξη και ο τρίτος αποτέλεσε επιλογή του για την Ευρωβουλή. Πού τους έβαλε να κάτσουν; Όπως λέει και το άσμα: «πίσω πίσω, στον εξώστη στριμωχτά».
Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, πρόκειται για μια χειρονομία του πρώην πρωθυπουργού να τους δείξει ότι παραμένουν «φίλοι για πάντα», αν και το πιο πιθανό είναι να τους δείχνει με τρόπο για ποια θέση τους προορίζει στο νέο κόμμα.
Μιας και πιάσαμε τα ριάλιτι, στις παρουσίες που ξεχώρισαν ήταν και αυτή του Ορέστη Τσανγκ. Ίσως θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια αναγνώριση ότι ο σύντροφος Τσίπρας είναι… Survivor.
Το απολάμβαναν Φάμελλος και Χαρίτσης
Πάντως, μιλάμε για κατάντια του Φάμελλου και του Χαρίτση. Καμία αξιοπρέπεια, αρχηγοί κομμάτων να κάθονται από κάτω και να ακούνε τον Τσίπρα να τους λέει ότι «σήμερα, δυστυχώς, αυτό που κυριαρχεί στον προοδευτικό χώρο δεν είναι η έγνοια για την παραγωγή εναλλακτικού σχεδίου, ούτε καν η αγωνία για την αλλαγή της σημερινής διακυβέρνησης. Αλλά η έγνοια και η αγωνία για το ποιος θα είναι πρώτος στο χωριό» και λίγο πιο μετά «κόμματα περίκλειστα στην αυταρέσκειά τους και ηγεσίες που δίνουν την αίσθηση ότι λίγο τους απασχολεί αν η σημερινή κυβέρνηση θα κερδίσει και μια τρίτη τετραετία. Αρκεί να είναι στις θέσεις τους».
Έμοιαζε με πολιτικό… κατούρημα, αν και οι ίδιοι μάλλον, εξ όσων είδαμε σε κάτι sites, το απολάμβαναν λες και τους έλουζε με ανθόνερο. Επί της ουσίας ο Τσίπρας τους πήγε από το 30% του 2019 στο 20% το 2023, τους παράτησε, τους φόρτωσε τον Κασσελάκη, επέτρεψε τη διάσπαση του κόμματος σε μισή ντουζίνα κομμάτια και τώρα τους κάλεσε όλους στο «Παλλάς», για να τους πει ότι εξαιτίας τους δεν έχει πέσει ακόμα ο Μητσοτάκης.
Αυτό, όμως, που μάλλον δεν έχει υπολογίσει ο οσονούπω πρόεδρος Τσίπρας είναι ότι οι σύντροφοι του αριστερού κομματικού σωλήνα είναι τόσο αναξιοπρεπείς, που δεν θα του βάλουν εμπόδιο στο νέο του εγχείρημα. Και εκεί θα αρχίσουν τα δύσκολα για τον ίδιο, καθώς οι δικαιολογίες τελείωσαν στις σελίδες της «Ιθάκης».