Κουβέντα έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό σε σχέση με το ενδεχόμενο να δούμε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωράει σε ανασχηματισμό. Σύμφωνα, μάλιστα, με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, στην πιάτσα άρχισε να κυκλοφορεί μια βεβαιότητα. Πρόκειται για τη βεβαιότητα που συνδέεται με την παραμονή του υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη στο ΥΠΕΞ.

Διαβάστε: Τα νταηλίκια των "σκληρών" αγροτών που πάνε τώρα σε διάλογο, η ηχηρή δικαίωση Βορίδη, το ταξίδι Γεραπετρίτη για τη Μονή Σινά, η δύσκολη στιγμή για τη Νίκη, η επιστροφή Κασιμάτη στο ΠΑΣΟΚ και η αποδόμηση της Καρυστιανού από τους συγγενείς των Τεμπών


Ο Γεραπετρίτης που έχει κερδίσει τη στήριξη των Αμερικανών

Βλέπετε, εσχάτως, εκτός από τον Μητσοτάκη, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έχει κερδίσει και τη στήριξη των Αμερικανών και δη αυτών που κατοικοεδρεύουν εδώ και έναν χρόνο στον Λευκό Οίκο. Σε αντίθεση με τη βεβαιότητα για την παραμονή Γεραπετρίτη στο ΥΠΕΞ, όλα δείχνουν πως στενεύουν τα περιθώρια σε σχέση με τη συνέχιση της κυβερνητικής καριέρας που έχει ξεκινήσει εδώ και κάτι χρόνια η υφυπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία είναι κάτι σαν κόκκινο πανί στο σύστημα Τραμπ.


Ο Γεραπετρίτης πάει Κάιρο και για τη Μονή Σινά

Ο κ. Γεραπετρίτης, όπως αναφέρει η στήλη Τζόκερ του parapolitika.gr, μεταβαίνει στο Κάιρο την Κυριακή, για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου - Αιγύπτου. Η τελευταία τριμερής είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της συνόδου της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Πέρα από τα προγραμματισμένα θέματα (εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή) ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναμένεται να θέσει στον ομόλογό του Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Μπαντρ Αμπντελάτι και το θέμα της Ιεράς Μονής Σινά.

Να θυμίσουμε ότι τον Αύγουστο που ο κ. Αμπντελάτι βρέθηκε στην Αθήνα, διαβεβαίωσε ότι θα διευθετηθούν όλα τα ζητήματα του Μοναστηριού. Πέντε μήνες μετά, ωστόσο φαίνεται πως τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Ούτε καν η έκδοση του Προεδρικού διατάγματος για την επικύρωση της εκλογής του νέου αρχιεπισκόπου Συμεών, γεγονός που εμποδίζει οποιαδήποτε νομική ενέργεια του Μοναστηριού. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λάνα Ζωχιού, εμφανίστηκε βέβαιη ότι το ζήτημα θα το θέσει ο κ. Γεραπετρίτης και αν υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία θα τεθεί υπ’ όψιν και της Ιεράς Σιναϊτικής Αδελφότητας, η οποία και θα έχει τον τελικό λόγο, όπως δήλωσε χθες στους διπλωματικούς συντάκτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ατζέντα των συνομιλιών της τριμερούς συνόδου θα τεθούν και τα θέματα της μεταφοράς ενέργειας, το μείζον ζήτημα της μετανάστευσης αλλά και γενικότερα ζητήματα οικονομίας καθώς η χώρα μας έχει υποστηρίξει τη συμμετοχή της Αιγύπτου σε ευρωπαϊκά προγράμματα.