Ο Χρύσανθος θεωρεί ότι ο Σαμαράς αποτελεί “εθνική εφεδρεία”
Έντονες αντιδράσεις από τη συνέντευξη του alter ego του πρώην πρωθυπουργού
Η συνέντευξη του Χρύσανθου Λαζαρίδη στον Τάκη Χατζή και την εκπομπή “Ακραίως”, ήταν δεδομένο ότι θα αποτελέσει… θέμα. Και ο άλλοτε “Ρηγάς” και διαχρονικό alter ego του Αντώνη Σαμαρά, φρόντισε να ανταποκριθεί στις παραπάνω προσδοκίες.
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης έδειξε να μην συμφωνεί με τους λόγους που οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ότι οδήγησαν στη βαριά ήττα της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Γι’ αυτό και… προσπέρασε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, σαν να ήταν ήσσονος σημασίας.
Έμεινε σταθερός στη γραμμή που έχει υιοθετήσει και ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, περί… πρωτοφανούς “παγκόσμιου ρεκόρ” μικρής ήττας, σε σχέση με τα δύσκολα μέτρα που κλήθηκε να εφαρμόσει η διακυβέρνηση Σαμαρά την τριετία 2012-2015, και πρόσθεσε στη ρητορική του την άποψη ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα πρέπει να μνημονεύεται για το γεγονός ότι επανέφερε τη Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, μόλις τρία χρόνια μετά την ήττα του 2009.
Άφησε αιχμές κατά του Κώστα Καραμανλή, σχολιάζοντας ότι στη διακυβέρνηση 2004-2009 δεν υπήρχε… διαπραγμάτευση, και επομένως οι συνθήκες ήταν σαφώς ευνοϊκότερες, καθώς και κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, για την πρόβλεψή της περί ελέγχου κεφαλαίων, ενώ σημείωσε ότι πέραν της πρώην Υπουργού Εξωτερικών, του Νίκου Δένδια και του Ευάγγελου Αντώναρου, δεν βλέπει άλλους να αμφισβητούν τον Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί “εθνική εφεδρεία”, και η Ελλάδα θα τον χρειαστεί και πάλι σύντομα, ενώ αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο άλλοτε “Ρηγάς”, που έφτασε μέχρι το “Δίκτυο 21”, δεν αποδέχτηκε την ευθύνη του, ούτε καν ότι… ήταν λάθος, στρατηγικές επιλογές όπως η θεωρία των δυο άκρων, και ο μοιραίος ΕΝΦΙΑ, τον οποίο προπαγάνδιζε μέχρι και την ύστατη ώρα.
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης αναφέρθηκε με… καμάρι στα επιτεύγματα της κυβέρνησης Σαμαρά, εστιάζοντας στα πρωτογενή πλεονάσματα, και όταν ο Τάκης Χατζής του επεσήμανε ότι οι Έλληνες πλήρωσαν με αίμα και θυσίες αυτά τα πλεονάσματα, η αποστροφή του ήταν… αφοπλιστική: “Ο λαός έπρεπε να πληρώσει τα πλεονάσματα”.