Η επιμονή Μητσοτάκη για το σχέδιο για τα social media, η ρύθμιση που φέρνει ο Μαρινάκης για τις "κουκούλες", το "ραντεβού" Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και η "λευκή απεργία" στο ΠΑΣΟΚ
ΤΖΟΚΕΡ
Η παραπολιτική στήλη "Τζόκερ" με πολλά και αποκλειστικά παρασκήνια κάθε πρωί στο parapolitika.gr
Η απόφαση Μητσοτάκη για την προστασία των ανηλίκων από τα social media
Σήμερα θα ξεκινήσω με την απόφαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα το σχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πρόσβασης στα social media από ανήλικους κάτω των 15 ετών. Την πρόθεσή του αυτή υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και χθες από το βήμα του συνεδρίου «Athens Alitheia Forum». «Η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις της για τον περιορισμό της πρόσβασης σε συγκεκριμένες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 15 ετών. Θέλουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι αυτό το οποίο θα ανακοινώσουμε θα είναι εφαρμόσιμο και δεν θα σκοντάφτει πάνω στο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο, συγκεκριμένα στην οδηγία για τις ψηφιακές υπηρεσίες, οπότε αναμείνατε στο ακουστικό σας. Πιστεύω ότι σύντομα, εντός του μήνα, θα υπάρχουν ανακοινώσεις για το θέμα», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ νωρίτερα την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη για το συγκεκριμένο ζήτημα, με τις επίσημες ανακοινώσεις να τοποθετούνται χρονικά στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Το κερδισμένο στοίχημα του Μαρινάκη και οι νέες ρυθμίσεις που φέρνει για να βγουν οι "κουκούλες"
Σχετικά με το πολυσυζητημένο συνεδρίου «Athens Alitheia Forum» να σας πω ότι μπορεί να το σνόμπαραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το ένα μετά το άλλο να ακύρωσαν την συμμετοχή τους, ωστόσο ο Παύλος Μαρινάκης και η ΓΓΕΕ κέρδισαν το στοίχημα. Εκεί ήταν ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθηγητές, μαθητές και πλήθος δημοσιογράφων. Ο πρωθυπουργός μάλιστα έθεσε προ των ευθυνών τους «με το γάντι» κάποια μέσα για εμπειρογνώμονες άνευ χαρτοφυλακίου και ξυλόλια. Παρά το γεγονός ότι οι ισορροπίες ήταν λεπτές ο Παύλος Μαρινάκης έθεσε μια ατζέντα με την οποία δείχνει να συμφωνεί η κοινωνία και ειδικά τα κοινά στα οποία απευθύνεται η ΝΔ. Να βγουν οι κουκούλες. Και το εξήγησε: όχι να μην μπορείς να εχεις ψευδώνυμο στα σοσιαλ μίντια αλλά να ξέρει η πλατφόρμα σε περίπτωση τέλεσης ποινικού αδικήματος ποιος είσαι. Και ο Παύλος Μαρινάκης εδώ δεν απευθύνθηκε μόνο στους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και όλους τους μπαμπάδες και τις μαμάδες που ξέρουν ότι τα παιδιά τους απειλούνται ανά πάσα στιγμή στον «ωκεανό» του διαδικτύου.Ο Πλεύρης επιμένει δεξιά και προαναγγέλει απαγόρευση μπούργκας
Θα συνεχίσω με μία ακόμα είδηση που πέρασε στα «ψιλά». Αναφέρομαι στο ενδεχόμενο να απαγορευτούν τόσο η μπούρκα όσο και το νικάμπ όπως αποκάλυψε το πρωί της Τετάρτης, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, αυτήν τη στιγμή το συγκεκριμένο ζήτημα βρίσκεται υπό εξέταση, ενώ, όπως είπε, το υπουργείο μελετά τη διαμορφωμένη νομολογία και το ρυθμιστικό πλαίσιο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η υφυπουργός Μετανάστευσης, Σέβη Βολουδάκη, έχει πραγματοποιήσει σχετική έρευνα σε δομές, όπου διαπιστώθηκε ότι ναι μεν οι σχετικές περιπτώσεις είναι λίγες, πλην όμως υπάρχουν γυναίκες οι οποίες χωρίς να το επιθυμούν υποχρεούνται να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, γιατί αλλιώς θα τύχουν στοχοποίησης από τους άνδρες της ίδιας εθνοτικής και θρησκευτικής κοινότητας. Όπως υποστήριξε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, στην Ελλάδα δεν υπάρχει τόσο έντονο το φαινόμενο της μπούρκας και του νικάμπ, καθώς οι ροές δεν προέρχονται από περιοχές με αυτά τα χαρακτηριστικά. Ακόμα πρόσθεσε πως η Ελλάδα λειτουργεί κυρίως ως χώρα διέλευσης προς τα κράτη της Ευρώπης, όπου γίνεται η οικογενειακή επανένωση. Ωστόσο, επισήμανε πως όταν πρόκειται για ένα ζήτημα δικαιωμάτων, είτε αφορά έναν είτε πολλούς, αυτό πρέπει να ρυθμιστεί.
Τα είπαν για τις ηλικίες τους
Η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής όπου συζητήθηκε η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την κοινοπραξία της Chevron και Hellenic Energy, μπορεί να είχε σύγκρουση ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, τον βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλο και την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου για τον επαναπατρισμό της Σοφίας Μητσοτάκη, είχε όμως και διάλογους για την... ηλικία τους. «Η δική μου γενιά έχει μεγαλώσει στη δεκαετία του 80′ με το αυτοκολλητάκι “Πυρηνική ενέργεια, όχι ευχαριστώ”, έχουμε ζήσει τα επίχειρα του Τσέρνομπιλ και βεβαίως ξέρουμε τους πολύ σοβαρούς κινδύνους από τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Και ξέρουμε επίσης ότι η χώρα μας είναι σεισμογενής, με πολύ σοβαρά περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα και δεν επιτρέπεται κανείς κ. Μητσοτάκης να σέρνει τη χώρα σε μία τέτοια μετάβαση, που μας σύρει στη ζώνη του πολλαπλού κινδύνου και της έλλειψης ασφάλειας, διαρρηγνύοντας παράδοση και πολιτική δεκαετιών» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για την πυρηνική ενέργεια. «Δεν είπε αυτά» την διέκοψε ο κ. Παπασταύρου με τον διάλογο που ακολούθησε να είναι ενδεικτικός:Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δεν είπα ότι είπε για Τσερνόμπιλ.
Σταύρος Παπασταύρου: Αυτό είπατε. Ότι μεγαλώσατε με κάτι αυτοκολλητάκια για το Τσερνόμπιλ.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Είπα ότι μεγαλώσαμε στη δεκαετία του ‘80, εσείς είστε λίγο πιο μεγάλος…
Σταύρος Παπασταύρου: Δεν είμαι πολύ πιο μεγάλος…
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πότε είστε γεννημένος;
Σταύρος Παπασταύρου: Ακούω την κριτική σας, αλλά μη με μεγαλώνετε κιόλας.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πότε είστε;
Σταύρος Παπασταύρου: Πότε λέτε ότι είμαι;
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Λέω αρχές του’ 70.
Σταύρος Παπασταύρου: Είμαι του 1967.
Zωή Κωνσταντοπούλου: Από εμένα που είμαι το ’76 είστε πιο μεγάλος, αλλά δε σημαίνει ότι μάθατε σε αυτά τα δέκα χρόνια!
En