Εκλογή συνέδρων ΠΑΣΟΚ: Καθαρή επικράτηση Ανδρουλάκη, δεύτερο το μπλοκ Χριστοδουλάκη, τρίτο του Γερουλάνου, τέταρτο του Δούκα - Δείτε αναλυτικά τους αριθμητικούς συσχετισμούς
Συσχετισμοί δυνάμεων
Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση για την εκλογή συνέδρων του ΠΑΣΟΚ - Ο αριθμός των συνέδρων που εξέλεξε το κάθε εσωκομματικό στρατόπεδο
Οι κάλπες για την εκλογή συνέδρων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έκλεισαν στις 8 το βράδυ της Κυριακής 15 Μαρτίου 2026. Η συμμετοχή ήταν μαζική, που ξεπέρασε τις προβλέψεις των στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη, που εκτιμούν ότι η εικόνα δίνει θετικό μήνυμα ενότητας και δυναμικής της παράταξης.
Η ομάδα Ανδρουλάκη αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στην εκλογή συνέδρων, εξασφαλίζοντας περίπου 2.100 εκπροσώπους από το σύνολο των 4.000 διαθέσιμων θέσεων. Το αποτέλεσμα αυτό ενισχύει τη θέση του στην ηγεσία του κόμματος. Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε το μπλοκ του Μανώλη Χριστοδουλάκη, που κατάφερε να εκλέξει περίπου 1.050 συνέδρους, καθιερώνοντας την παρουσία του ως δεύτερου σημαντικού πόλου εντός του ΠΑΣΟΚ. Η πλευρά του Παύλου Γερουλάνου υπολογίζεται ότι έβγαλε λίγο πάνω από 500 αντιπροσώπους, ενώ ο Χάρης Δούκας εξασφάλισε περίπου 270 συνέδρους. Να σημειωθεί ότι κάποια από τα εσωκομματικά στρατόπεδα λογίζουν ως δικούς τους συνέδρους που ανήκουν σε άλλα μπλοκ, κάτι που αναμένεται να φανεί στις σκληρές γραμμές που θα πέσουν στις κάλπες του Συνεδρίου, που επιφυλάσσουν μεγάλες εκπλήξεις.
En