Μέσα στους πυρετώδεις ρυθμούς παρεμβάσεων που ακολουθεί η Νάντια Γιαννακοπούλου στην Δυτική Αθήνα και αμέσως μετά τις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε και στην Ουάσιγκτον για τις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη γεωπολιτική συγκυρία. Οι εξελίξεις στο Ιράν και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής απασχόλησαν κυρίαρχα στις συζητήσεις , στις οποίες αναδείχθηκε η σημασία της διεθνούς σταθερότητας και ασφάλειας.

Οι παρεμβάσεις της Νάντιας Γιαννακοπούλου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΗΕ 

Η παρουσία της υπήρξε ουσιαστική και καίρια και με τις παρεμβάσεις της και με τις συζητήσεις με εκπροσώπους από όλες τις χώρες μέλη της επιτροπής. Επεσήμανε σταθερά την ανάγκη για συνοχή και ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας με στόχο τη συλλογική ασφάλεια, σε μια εποχή μεγάλων γεωστρατηγικών αναταράξεων, αλλά ξεχωριστά και την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, τη στήριξη της Ουκρανίας και την ανάγκη να βρεθεί λύση στον πόλεμο στο Ιράν.

Με το που προσγειώθηκε πάλι στην Αθήνα η δραστήρια Βουλευτής, βρέθηκε κατευθείαν στην περιφέρεια της σε σειρά εκδηλώσεων όπου μπόρεσε να συζητήσει με τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας και ετοιμάζεται για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έχοντας πετύχει να εκλέξει σειρά συνέδρων. Αεικίνητη η Νάντια Γιαννακοπούλου .