Ο κ. Ράμμος που καλύτερα να µην κουνάει το δάχτυλο, οι... αγανακτισμένοι που τα βρίσκουν μεταξύ τους και ο παλιός κακός Τσίπρας και τα αναμασήματα στο Χαλάνδρι
Αλάτι & Πιπέρι
Η παραπολιτική στήλη της Απογευματινής
Καλύτερα να µην κουνάει το δάχτυλο ο κ. Ράµµος
Tο τεκµήριο της αξιοπιστίας ενός προσώπου αξιολογείται µε γνώµονα και τις πολιτικές του πεποιθήσεις, δεδοµένου ότι κινδυνεύει να χάσει την έξωθεν καλή µαρτυρία της κοινωνίας όταν συλλαµβάνεται να µεροληπτεί υπέρ συγκεκριµένων αντιπολιτευτικών αφηγηµάτων δίχως να τηρεί τα προσχήµατα της κοµµατικής συσχέτισης και των παρασκηνιακών… πάρε-δώσε µε αυτούς που τον «αποθεώνουν».
Στα στερνά του δικαστικού του βίου, ο κ. Ράµµος της Α∆ΑΕ επέλεξε τον ρόλο του «προοδευτικού ακτιβιστή», χρησιµοποιώντας την εµπλοκή του στην υπόθεση των υποκλοπών ως βατήρα για να διεκδικήσει την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας. Η παρουσία του στα πολιτικά πράγµατα µε την αποδοχή µιας τέτοιας πρότασης που του έγινε από το κόµµα της Νέας Αριστεράς, αλλά που δεν πήρε στο τέλος χαρακτήρα οµόθυµης στήριξης από τις υπόλοιπες «προοδευτικές» δυνάµεις, ήταν κάτι που ως πρόσωπο τον κατέστησε υπηρέτη ιδεολογικών συµφερόντων και µη αντικειµενικό παράγοντα της έρευνας των υποκλοπών.
Οπότε, δεν τον παίρνει να σηκώνει το δάχτυλο σε άλλους συναδέλφους του, κυρίως από τον Άρειο Πάγο, καταλογίζοντάς τους ευθύνες µε υπονοούµενα περί «εξυπηρέτησης του συστήµατος διακυβέρνησης της Ν∆» σε διάφορες υποθέσεις. ∆ιότι µέχρι τώρα, ο µόνος εν ενεργεία δικαστικός που αποδείχτηκε ότι βρισκόταν σε παρασκηνιακή επαφή µε κόµµατα για να πάρει το χρίσµα του υποψήφιου Προέδρου της ∆ηµοκρατίας ήταν ο ίδιος. Ούτε ο Ντογιάκος, ούτε η Αδειλίνη, ούτε ο Τζαβέλας.
Προς επίρρωση όλων των παραπάνω, δηλαδή ότι ο κ. Ράµµος πολιτικολογεί, προτάσσοντας την αντιπολιτευτική ατζέντα της λεγόµενης «ριζοσπαστικής Αριστεράς», θα φέρω ένα επιπλέον παράδειγµα, που ενδεχοµένως να «ενοχλήσει» και την πτέρυγα των άλλων υπερπατριωτών της χώρας, που εργαλειοποιούν την υπόθεση των υποκλοπών και των Τεµπών ταυτιζόµενοι µε τον κ. Ράµµο.
Ο κ. Ράµµος, λοιπόν, είναι της άποψης ότι µέσω της συνταγµατικής αναθεώρησης πρέπει να τεθούν οι βάσεις για µια «προοδευτική και ανοικτή κοινωνία», θέτοντας θέµα κατάργησης του άρθρου 3 του Συντάγµατος, το οποίο αναγνωρίζει ως επικρατούσα θρησκεία στη χώρα µας την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το θέµα της αναθεώρησης του άρθρου 3 του Συντάγµατος το έθεσε κατά την πρόσφατη παρέµβασή του σε εκδήλωση του προοδευτικού Ινστιτούτου Ένα, υπαινισσόµενος ότι η ύπαρξή του ως «συνταγµατικής διάταξης» καθιστά υποχρεωτική τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα σχολεία µε όρους οµολογίας πίστεως.
Μα πώς τα βρίσκουν οι... αγανακτισμένοι μεταξύ τους;
Παραφράζοντας την ατάκα του γνωστού ηθοποιού Γιάννη Μπέζου «μα πώς τα βρίσκουν οι βλαμμένοι μεταξύ τους;» θα μου επιτρέψετε να παρατηρήσω ότι υπάρχει και μια άλλη συνομοταξία ανθρώπων, που επίσης διατηρεί αντίστοιχους κώδικές επικοινωνίας και συνεννόησης όταν οι περιστάσεις το απαιτούν. Πρόκειται για κάποιους επιστήμονες του νομικού κλάδου που χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους στη δημόσια σφαίρα για να καλύψουν τη «διαπλεκόμενη» συμμετοχή τους στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Με φόντο δε την υπόθεση των υποκλοπών, έχουμε καταγράψει ουκ ολίγες «ανίερες» συμμαχίες και ευκαιριακές ωσμώσεις μεταξύ προσώπων που παριστάνουν τους «αγανακτισμένους ειδικούς» της υπεράσπισης του κράτους δικαίου. Εδώ λοιπόν γεννάται ένα ζήτημα αξιοπιστίας, δεδομένου ότι οι συγκυριακές «λυκοφιλίες» μεταξύ των… ειδικών του κράτους δικαίου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αρνητική αξιολόγησή τους κατά το παρελθόν για άσχετες δράσεις, παρεμβάσεις ή συνεργασίες τους με πρόσωπα που στο τέλος κατέληξαν ακόμη και στη φυλακή. Θα μου πείτε, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Όμως η ανυποληψία τους βγαίνει προς τα έξω.
Ο παλιός κακός Τσίπρας και τα αναμασήματα στο Χαλάνδρι
Σαν κάτι αργόσχολους τύπους, που λαϊκίζουν στα καφενεία, πουλώντας πνεύμα και εξυπνάδα ότι τα γνωρίζουν όλα, εμφανίστηκε χθες το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση με θέμα «Η κυβερνώσα Αριστερά στη σύγχρονη εποχή», την οποία διοργάνωσαν προς τιμήν του παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα υποδύονται τους κομματικά άφθαρτους και τις αγνές παρθένες. Ο Αλ. Τσίπρας ήταν τόσο προβλέψιμος που δεν εξεπλάγη κανένας με τα λεγόμενά του και την επανάληψη του κακού παλιού εαυτού του.
Ίδιος και απαράλλαχτος σε επίπεδο αντιπολιτευτικής τακτικής, υφολογικής συμπεριφοράς και αόριστης προσέγγισης των πραγμάτων, με τα γνωστά τσιτάτα του περί «κοινωνικής δικαιοσύνης», απλόχερης παροχής «ελπίδας», πολεμικής ρητορικής εναντίον του «πλούτου», που -τάχα μου- θα τον «φορολογήσει» για να ισοσκελίσει τις ανισότητες σε βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων τάξεων. Επίσης, αυτήν τη φορά απέφυγε να ξεφτιλίσει εντελώς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο, προσπερνώντας την ανεπάρκειά τους. Πώς; Μα, με το να αναφέρεται στα θετικά αποτελέσματα της δικής του ενεργοποίησης στα πολιτικά πράγματα της χώρας, τα οποία -όπως άφησε να εννοηθεί- αποτελούν πλέον εγγύηση, όχι για την άσκηση μιας ισχυρής αντιπολίτευσης απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά για την ήττα του στις εθνικές εκλογές με πρωταγωνιστή τον ίδιο. «Στόχος μας δεν είναι να κάνουμε αντιπολίτευση στον κύριο Μητσοτάκη, αλλά μέσα από την επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης να κερδίσουμε στις εκλογές τον κύριο Μητσοτάκη», τόνισε χαρακτηριστικά, εμφανίζοντας εαυτόν ως «μεσσία» της προοδευτικής παράταξης. Ενδεχομένως ο λόγος που την είδε «σωτήρας» και ικανότερος για αντίπαλος του Κ. Μητσοτάκη να σχετίζεται και με την οδό όπου βρίσκεται το Θέατρο της Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Την οδό Νάρκισσων...
Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή
En