Ομογένεια, εξωτερική πολιτική, γεωπολιτικά ζητήματα και πολλά αθλητικά. Αυτό ήταν το «μενού» ενός πολύ ενδιαφέροντος δείπνου, που παρέθεσε πριν από μερικές εβδομάδες στο σπίτι του στην Αθήνα (αλλά με πολλές συμμετοχές από τη Βόρεια Ελλάδα) ο Χρήστος Φώλιας. Ο λόγος για τη συνάντηση, η οποία έγινε λίγο πριν όλοι αναχωρήσουν για τα καλοκαιρινά μπάνια τους, ήταν ο αποχαιρετισμός προς την Ελληνίδα ομογενή Jenny Bloomfield, που το τελευταίο διάστημα διετέλεσε πρεσβευτής της Αυστραλίας στη χώρα μας. Η ομογενής έκανε πολλούς φίλους στην Ελλάδα, ενώ η καταγωγή της (είναι από την Καβάλα) δημιούργησε επιπλέον ενδιαφέρον στους Μακεδόνες συνδαιτυμόνες της, σε ένα δείπνο που περιελάμβανε καλό φαγητό (με μπάρμπεκιου) και πολλές συζητήσεις.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, βέβαια, ήταν ότι, λόγω του οικοδεσπότη, του γνωστού υπουργού των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή Χρήστου Φώλια, στο δείπνο παρευρέθηκαν και αρκετοί «πυλώνες» του λεγόμενου καραμανλικού μπλοκ, αλλά και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Καραμανλής φάνηκε να απολαμβάνει το φαγητό, συνομίλησε πολύ με τους συνδαιτυμόνες του, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και ο πρώην υφυπουργός των Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, αλλά απέφυγε τα αμιγώς πολιτικά θέματα. Αντίθετα, μίλησε πολύ για το αγαπημένο του θέμα, που παραμένει το ποδόσφαιρο.