Πολάκης: Να κάνουμε μέτωπο όλοι μαζί και ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ρίξουμε τον Μητσοτάκη (Βίντεο)
Πρώτη δημόσια παρουσία μετά τη διαγραφή
Ο Παύλος Πολάκης παρευρέθηκε σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Παλλήνη και τάχθηκε υπέρ της συμπόρευσης όλων των αριστερών δυνάμεων για την ανατροπή της κυβέρνησης.
Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ο Παύλος Πολάκης το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ημέρες μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα από τον Σωκράτη Φάμελλο. Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής παρευρέθηκε στην Παλλήνη, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής, όπου διευκρίνισε από την αρχή τη θέση του: «Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι παραμένει στέλεχος του κόμματος παρά την απομάκρυνσή του από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Κάλεσμα για πολιτική επανασυσπείρωση της αριστεράς
Ο Παύλος Πολάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη πολιτικής επανασυσπείρωσης των αριστερών δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι τόσο η χώρα όσο και ο χώρος της Αριστεράς διέρχονται κρίσιμη περίοδο. Χαρακτήρισε την παρούσα συγκυρία ως «μεγάλο σταυροδρόμι» και υποστήριξε με σαφήνεια την ανάγκη για συγκεκριμένα προγραμματικά μηνύματα που θα απευθύνονται στον λαό με σαφήνεια και ειλικρίνεια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασαφείς και θολές τοποθετήσεις δεν επαρκούν για να επαναφέρουν στην αριστερά το σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος που έχει αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Η απάντηση, όπως υποστήριξε, βρίσκεται στην καθαρότητα του λόγου και στη συγκεκριμένη προγραμματική πρόταση που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.
Πρόταση για ενιαίο μέτωπο από ΠΑΣΟΚ έως ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Ο βουλευτής επανέλαβε την πρότασή του για συμπόρευση ολόκληρης της αριστερής αντιπολίτευσης, σχηματίζοντας ένα ευρύ ενιαίο μέτωπο. Η πρόταση Πολάκη περιλαμβάνει το φάσμα από το «προοδευτικό ΠΑΣΟΚ» μέχρι το «ετοιμαζόμενο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα», ενώ στο ίδιο μέτωπο θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ο στόχος αυτής της ευρείας συνεργασίας, όπως τον διατύπωσε με χαρακτηριστικά συνδικαλιστικό τρόπο, είναι ένας και μοναδικός: «να ρίξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ωστόσο υποστήριξε ότι ο κόσμος που έχει απογοητευτεί φύγει από τον χώρο δεν θα επιστρέψει με «θολά μηνύματα» και επανέλαβε τις θέσεις του για μια πιο συγκρουσιακή στρατηγική απέναντι σε αυτό που περιέγραψε ως «σύστημα ολιγαρχίας της διαπλοκής».
Δέιτε το βίντεο με την τοποθέτηση του
En