Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου με τους δύο τους να διασταυρώνουν τα πυρά τους, ενώ κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής τους σύγκρουσης, υπήρξαν αναφορές ακόμα και στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Η νέα εστία έντασης ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησε όταν ο κ. Φλωρίδης έλαβε το λόγο για να απαντήσει στον Νίκο Ανδρουλάκη. Ωστόσο η κυρία Κωνσταντοπούλου τον διέκοπτε συνεχώς, ενώ όταν έλαβε το λόγο για να κάνει την παρέμβασή της, του είπε: «Δεν ξέρω τι σόι δικηγόρος είστε».

Διαβάστε: Κόντρα Ανδρουλάκη & Φλωρίδη: "Η διαφθορά και το παρακράτος θα πληρώσουν και θα είναι μέρα μεσημέρι" - "Τεράστιο πολιτικό ατόπημα η διαρροή απόρρητων πληροφοριών"

Κωνσταντοπούλου σε Φλωρίδη: "Με βοηθάτε στη στοιχειοθέτηση των ευθυνών σας για πραγματικά κακουργήματα"

«Εμένα ως δικηγόρο με βοηθάτε πάρα πολύ γιατί αποδεικνύετε ότι όχι απλώς αναλάβατε τη συγκάλυψη του εγκλήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, όχι απλά συνωμοτήσατε με τον Μάκη Βορίδη για να βγάλετε από τη μέση την εισαγγελέα Παπανδρέου. Ο αρχικακοποιός ο Ξυλούρης σας αναφέρει. Με βοηθάτε στη στοιχειοθέτηση των ευθυνών σας για πραγματικά κακουργήματα. Απειλείτε τον κ. Ανδρουλάκη ότι θα κάνετε έρευνα για κακούργημα; Ο διοικητής της ΕΥΠ ουδέν απόρρητο επικαλέστηκε. Στο χωριό σας το Σταυροχώρι, ποιος ήταν πρόεδρος επί Χούντας; Έχετε καμία σχέση; Μήπως από εκεί μάθατε πώς δουλεύουν οι παρακολουθήσεις και το παρακράτος;» συνέχισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η απάντηση του Φλωρίδη

Ο κ. Φλωρίδης σπεύδοντας να απαντήσει είπε ότι «σεβασμός στο κράτος δικαίου είναι ο σεβασμός στους νόμους. Όταν παραβιάζεται ο νόμος, το κράτος δικαίου υφίσταται πλήγμα». Ακόμη πρόσθεσε ότι εφόσον ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και «χειροκρότησε» την απόφαση του ΣτΕ και του μονομελούς πρωτοδικείου, κατά τον ίδιο αποδεικνύει ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί. Την ώρα που μιλούσε ο κ. Φλωρίδης, η κυρία Κωνσταντοπούλου συνέχιζε να φωνάζει από το έδρανό της, με αποτέλεσμα ο υπουργός Δικαιοσύνης να γυρίσει το χρόνο πίσω στο 1969 και στην ταινία «Ξύπνα Βασίλη». «Υπάρχει μια κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κωνσταντίνου που ανεβαίνει σε ένα παγκάκι. Αρχίζετε να του μοιάζετε» της είπε.