Δυσκολίες φαίνεται να αντιμετωπίζει η ΕΛΑΣ ως προς την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπου το πολιτικό σκηνικό παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Αντώνης Σαουλίδης έχει ήδη «κλείσει» τη συμμετοχή του, έχοντας συμφωνήσει να είναι υποψήφιος. Ωστόσο, όταν έλαβε την απόφασή του, δεν γνώριζε ότι στο ίδιο ψηφοδέλτιο ενδέχεται να βρεθούν δύο ακόμη πρόσωπα με σημαντική πολιτική και δημόσια παρουσία.

Διαβάστε: Σε αναμμένα κάρβουνα οι "πρώην" του ΣΥΡΙΖΑ - Το παιχνίδι του Τσίπρα με τα ψηφοδέλτια

Τσίπρας: Εισηγήσεις να απευθύνει πρόταση και στον Χάρη Καστανίδη

Ο λόγος για την Πόπη Τσαπανίδου και την Κατερίνα Νοτοπούλου, οι οποίες προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Τσαπανίδου έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, ενώ η κ. Νοτοπούλου παραιτήθηκε από την έδρα της, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα γύρω από την πολιτική τους πορεία και τη μελλοντική τους αξιοποίηση.

Σαν να μην έφταναν αυτές οι δύο υποψηφιότητες, στον Αλέξη Τσίπρα φέρεται να έχουν γίνει εισηγήσεις να απευθύνει πρόταση και στον Χάρη Καστανίδη, όπως αναφέρει η στήλη Secret των Παραπολιτικών.  Ο πρώην υπουργός, με μακρά διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ, διαθέτει ισχυρό πολιτικό αποτύπωμα στη Θεσσαλονίκη και θα μπορούσε να προσδώσει επιπλέον βάρος στο ψηφοδέλτιο.

Έτσι, η Α΄ Θεσσαλονίκης εξελίσσεται σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκλογική περιφέρεια, με πρόσωπα διαφορετικών πολιτικών αφετηριών να βρίσκονται στο επίκεντρο των διεργασιών.