Bράδυ ∆ευτέρας, 21 Νοεµβρίου. Στο γυµναστήριο της Νέας Κηφισιάς, καλλίγραµµα κορίτσια και γραµµωµένα αγόρια κάνουν ασκήσεις στη σχεδόν γεµάτη κεντρική αίθουσα. Ανάµεσά τους, η Κατερίνα Καινούργιου, η παρουσιάστρια της πρωινής εκποµπής «Φτιάξε καφέ να σ’ τα πω», στο «Ε», που κάνει γυµναστική υπό την επίβλεψη του παλιού συµµαθητή της και καθηγητή φυσικής αγωγής Χρήστου Κοκόση. Σε ένα διάλειµµα της 30χρονης εντυπωσιακής γυναίκας, ο υπεύθυνος του γυµναστηρίου, επίσης γυµναστής, Αντώνης Ζέρβας, την πλησιάζει. Τη συνέχεια την αποκαλύπτει η ίδια η παρουσιάστρια µιλώντας στο «Secret». «Με τα παιδιά γνωριζόµαστε αρκετά χρόνια, καθώς µε γυµνάζουν. Ο Αντώνης ήρθε κοντά µου και στρέφοντας το κεφάλι του προς τα πίσω και σε πολύ µικρή απόσταση από εµένα µου έδειξε τον πρώην πρωθυπουργό, που µόλις είχε ολοκληρώσει ένα σετ ασκήσεων. “Τον ξέρεις τον κύριο Παπανδρέου;”, µε ρώτησε. “Φυσικά”, απάντησα και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ µου έδωσε εκείνη τη στιγµή το χέρι του. “Τη γνωρίζετε την Κατερίνα;”, είπε στον κύριο Παπανδρέου ο γυµναστής. “Οχι”, απάντησε εκείνος µε χαµόγελο. Τότε ο Αντώνης Ζέρβας τού είπε ότι εργάζοµαι στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια. “Παρουσιάζω πρωινή εκποµπή, από τις 7 έως τις 10, στο Εψιλον”, του είπα κι εκείνος µε αφοπλιστική ειλικρίνεια, αλλά πάντα µε χαµόγελο, µου απάντησε: “∆υστυχώς, βλέπω ελάχιστα τηλεόραση και από τις πρωινές εκποµπές γνωρίζω µόνο τον κύριο Παπαδάκη. ∆εν σας ξέρω. Τώρα όµως που συστηθήκαµε, σας υπόσχοµαι ότι θα δω την εκποµπή σας!”. “Να µας δείτε!” του απάντησα. Ηταν ευδιάθετος, ευγενικός µε όλους, διαχυτικός και πολύ άνετος. ∆εν γυµναζόταν µόνος ή σε prive χώρο, αλλά κανονικά στην αίθουσα του γυµναστηρίου, µαζί µε όλους µας. Τον χαιρετούσαν οι περισσότεροι κι εκείνος απαντούσε µε χαµόγελο σε όλους», λέει η Κατερίνα Καινούργιου για την πρώτη της συνάντηση και τη γνωριµία της µε τον Γιώργο Παπανδρέου.

 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

 Μάλιστα, η ξανθιά παρουσιάστρια και ο πρώην πρωθυπουργός δεν έµειναν στις συστάσεις. «Συζητήσαµε για την κατάσταση στην τηλεόραση, για τις ανακατατάξεις και την αναστάτωση που δηµιουργήθηκε µε την αδειοδότηση των σταθµών, αλλά και για την ψυχαγωγία τα τελευταία χρόνια, όπως και για το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για τις ενηµερωτικές εκποµπές», µας λέει η Κατερίνα Καινούργιου. Κι αν η πρώτη γνωριµία της τηλεπερσόνας µε τον Γιώργο Παπανδρέου κινήθηκε σε «διερευνητικό» κλίµα, δύο εβδοµάδες µετά, τη ∆ευτέρα 5 ∆εκεµβρίου, πάλι βράδυ, η Κατερίνα Καινούργιου µε το που µπαίνει στο γυµναστήριο έρχεται πρόσωπο µε πρόσωπο µε τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που φοράει τζιν παντελόνι, ριγέ πουκάµισο και µπλε ζακέτα, καθώς και εκείνος έχει µόλις φτάσει στον χώρο.

Η ∆ΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ

 «Σε αυτή τη δεύτερη συνάντηση, ο κύριος Παπανδρέου µε εξέπληξε», λέει στο «Secret» η παρουσιάστρια. «Είχε µόλις έρθει στο γυµναστήριο και µε το που µε είδε, αφού µε καλησπέρισε, µου είπε ότι παρακολούθησε την εκποµπή όπως είχε υποσχεθεί. Του φάνηκε ευχάριστη και χαλαρή η θεµατολογία της, µακριά από τις εντάσεις των πολιτικών διαξιφισµών, ενώ µου έκανε και… επισηµάνσεις για τους συνεργάτες µου στο πάνελ. “Σας είδα µε µεγάλη µου χαρά”, µου είπε. Είχε µάλιστα ακούσει τη δηµοσιογράφο µας Ανθή Βούλγαρη να λέει στον αέρα ότι τον βρίσκει γοητευτικό και µε ευχαρίστησε για τα καλά λόγια που είπε η συνάδελφος», συνεχίζει αποκαλύπτοντάς µας και τη συνέχεια αυτής της δεύτερης συνάντησης µε τον πρώην πρωθυπουργό, που «έβαλε φωτιά» στο Ιnstagram. «Ζήτησα λοιπόν από τον κύριο Παπανδρέου να βγάλουµε µαζί µια selfie, ρωτώντας τον αν µπορώ να την ανεβάσω στα social media. Εκείνος δέχτηκε µε χαρά. Βγάλαµε τη φωτογραφία µε την πρώτη λήψη, του την έδειξα, τον ευχαρίστησα και την πόσταρα στο λογαριασµό µου στο Ιnstagram. Ε, µετά από λίγα λεπτά είχε γίνει χαµός. Οι µισοί είχαν καταλάβει ότι ήταν µια αυθόρµητη κίνηση, που θα έκανε οποιοσδήποτε, και οι άλλοι µισοί πίστευαν ότι κάνω… πολιτική προπαγάνδα. Αυτή η κατηγορία µάλιστα αντέδρασε µε πολύ σκληρούς χαρακτηρισµούς προς το πρόσωπο του κυρίου Παπανδρέου. Πήρε κι εµένα η µπάλα, αν και ποτέ δεν έχω εκφραστεί πολιτικά δηµοσίως. Αλλωστε, ήταν µια κοινωνική και όχι πολιτική “συµπεριφορά” η selfie µε τον πρώην πρωθυπουργό. Απλά, εκείνο που σκέφτοµαι είναι ότι δυστυχώς µάς είναι πολύ εύκολο να αντιδράσουµε από τον καναπέ ή από τα social media. Αν θέλεις να αντιδράσεις πολιτικά, κάν’ το στην κάλπη, όχι στο Ιnstagram…». Η συγκεκριµένη φωτογραφία έχει ξεπεράσει ήδη τα 13 χιλιάδες like, ενώ έφτασε να γίνει… θέµα στην κρατική τηλεόραση (!) και συγκεκριµένα στην εκποµπή «Αίθουσα σύνταξης», που µεταδίδεται κάθε απόγευµα από την ΕΡΤ1. Οσο για τις συναντήσεις της παρουσιάστριας και του πρώην πρωθυπουργού, φαίνεται ότι θα συνεχιστούν ανάµεσα σε βαράκια, διαδρόµους και steps…