Όπως πρώτοι είχαμε γράψει, ως parapolitika.gr, η πρόθεση και αυστηρή «εντολή» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να παραιτηθούν από τις γραμματείες του κόμματος όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Το χρονοδιάγραμμα που έχει δοθεί από την ηγεσία της Πειραιώς είναι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν δηλώσει όσοι σκοπεύουν να πολιτευτούν και να καταθέσουν εγγράφως την παραίτηση τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναμφίβολα, αυτό θα προκαλέσει μία αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς δεν είναι λίγοι οι επικεφαλείς γραμματειών και οι αναπληρωτές τους, που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι και είναι έτοιμοι να παραιτηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεδομένη θεωρείται η κάθοδος στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, των εξής κομματικών στελεχών που κατέχουν θέση γραμματέα ή αναπληρωτή:

Ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Γιάννης Οικονόμου ο οποίος θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας ή στη γενέτειρα του τη Φθιώτιδα.

Επίσης ο γραμματέας Επιστημονικών φορέων Νίκος Κωστόπουλος θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Β’ Αθήνας καθώς και ο αναπληρωτής του, ο νεαρός δικηγόρος Γιώργος Κώτσηρας στην περιφέρεια Αττικής.

Έντονες είναι οι φήμες και για τον γραμματέα Διεθνών Σχέσεων, Ιωάννη Σμυρλή, ότι θα ανήκει στους πρωτοεμφανιζόμενους χωρίς να έχει διευκρινιστεί η εκλογική περιφέρεια που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι η Β’ Αθήνας, αν τελικά το αποφασίσει.

Ο αναπληρωτής Γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων, Νικόλαος Πέππας, του οποίου η κάθοδος είναι δεδομένη στην περιφέρεια Αττικής.

Βέβαιη επίσης θεωρείται η υποψηφιότητα του Βασίλη Ξυπολυτά, γραμματέα Παραγωγικών Τομέων, στη Β’ Αθήνας.

Επίσης, στη μεγαλύτερη εκλογική περίφερεια, τη Β’ Αθήνας, όπως όλα δείχνουν, θα πολιτευτούν ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος Μανώλης Γραφάκος καθώς και ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τάσος Γαϊτάνης.

Απ’ ότι φαίνεται οι ανακατατάξεις θα είναι πολλές με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του να ετοιμάζουν ήδη τους αντικαταστάτες των γραμματέων και αναπληρωτών που θα μεταπηδήσουν στη «μάχη» του σταυρού.