Πιο συγκεκριμένα δημοσκόπηση στο ετήσιο «Πολιτικό Ημερολόγιο -Ατζέντα Θεσσαλονίκης», επιμέλειας του Βαγγέλη Πλάκα και το οποίο θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο Σάββατο θέτει πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα για την τοπική αυτοδιοίκηση, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και το νεοϊδρυθέν Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στην ερώτηση «κατά πόσο θεωρείται χρήσιμο το εν λόγω πρωθυπουργικό γραφείο» το… 83% των ερωτηθέντων απάντησε «όχι/ μάλλον όχι» και το 17% «ναι/ μάλλον ναι».

Σχετικά με τα δύο πιο σημαντικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης για την συμπρωτεύουσα, δηλαδή τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να είναι ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα των έργων τους. Τέλος, το 25% θέλει ο ΟΑΣΘ να παραμείνει ως έχει, το 28% να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλους να παράγουν μεταφορικό έργο, το 17% θέλει οι αστικές συγκοινωνίες να περάσουν στα χέρια της αυτοδιοίκησης και το 30% θέλει κρατικοποίηση του Οργανισμού και καθαρά δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.