Αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ποιος είναι ο άνθρωπος που κάλεσε τον «χρυσό» δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ στην ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν για την «πρόσκληση» αυτή και από τις εξονυχιστικές δημοσιογραφικές έρευνες που έγιναν κάποιοι κατέληξαν στο ποιος είναι ο άνθρωπος που έστειλε την πρόσκληση στον Πατούλη.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ο Τζορτ Παπαδόπουλος, ένας από τους αρκετούς συμβούλους του Τραμπ με ελληνική καταγωγή. Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη είχε και στο παρελθόν επαφές με την χώρα μας.

Πρόσφατα, η επαγγελματική του δράση επικεντρώθηκε στη συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για τη σύναψη μίας ενεργειακής συμμαχίας, ενώ στο παρελθόν πραγματοποίησε δημόσια παρέμβαση προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο πωλήσεων αμερικανικών όπλων στην Κύπρο.

 

Τζορτζ Παπαδόπουλος

Θεωρείται το δεξί χέρι του Ντόναλντ Τραμπ που συνέβαλε καθοριστικά στην εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Σικάγο από γονείς που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London. Κατέχει διευθυντική θέση σε εταιρεία στο Λονδίνο που ειδικεύεται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, ενώ έχει διατελέσει και ερευνητής του ινστιτούτου Hudson.

Πριν τον επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Παπαδόπουλος κατείχε θέση συμβούλου στην προεκλογική καμπάνια του Μπεν Κάρσον, ο οποίος αποχώρησε από την προεκλογική κούρσα ανακοινώνοντας την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Τραμπ.

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος ανέλαβε τη θέση του συμβούλου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας παρείχε τις συμβουλές του στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Στ.Νοβ.