Στην εκλογική του περιφέρεια ταξίδεψε το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Λίγο μετά τις 09:00 βρέθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο βουλευτής της κυβέρνησης για να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό τη συμπρωτεύουσα.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε πως η πτήση του κυ Μηταφίδη ήταν με αεροπλάνο της Ryanair.

Γεγονός που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού μόλις πριν από δύο εικοσιτετράωρα η γνωστή αεροπορική εταιρία εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στην κυβέρνηση κάνοντας την ίδια ώρα γνωστό πως μειώνει τα δρομολόγιά της στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, David O' Brien, ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μείωση της παρουσίας της αεροπορικής εταιρείας στην ελληνική αγορά λόγω καθυστερήσεων των έργων ολοκλήρωσης του αεροδιαδρόμου Θεσσαλονίκης καθώς και λόγω των αναπάντητων αναπτυξιακών της προτάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης. Ακόμη σύμφωνα με την Ryanair, εάν η Αθήνα αξιοποιούσε τις προοπτικές της, θα μπορούσε να υποδεχθεί 20 εκατομμύρια επιπλέον πελάτες και 5 εκατομμύρια τουρίστες (ταξιδιωτικές δαπάνες € 2.7 δισ.), οι οποίοι θα συνέβαλαν στην δημιουργία 15.000 θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται όμως πως αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που η αεροπορική εταιρία αντιδρά στην ελληνική κυβέρνηση αφού και στην αρχή της τουριστικής περιόδου – τον Απρίλιο - ο εμπορικός διευθυντής της μίλησε με σκληρούς χαρακτηρισμούς για την Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αποκαλώντας την «Μαρία Αντουανέτα της Ελλάδας» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε αποστείλει 25 επιστολές τα τελευταία δύο χρόνια αλλά έχουμε λάβει μόλις τρεις απαντήσεις, σε καμία όμως από αυτές δεν υπάρχει ανταπόκριση, θετική είτε αρνητική, στις προτάσεις μας. Στις απαντήσεις αυτές, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά δήλωσε ότι οι προτάσεις της Ryanair για αύξηση των επισκεπτών κατά 5 εκατ. σε ορίζοντα τριετίας δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της».

Απ’ ότι φαίνεται όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει να επηρεάζεται και συνεχίζει σταθερά τη «σχέση εμπιστοσύνης» του με την εταιρία.

Δε λέει και μια κουβέντα στην κυβέρνηση μπας και φτιάξουν και οι μεταξύ τους σχέσεις;