Αναστάτωση επικρατεί στο στρατόπεδο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μετά τα όσα έγιναν κατά τη χθεσινή ψηφοφορία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τον εισηγητή του κόμματος Κώστα Κατσίκη να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για το πρωτοφανές άδειασμα που του επεφύλαξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του Θ.Παπαχριστόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατσίκης ως εισηγητής των ΑΝ.ΕΛ ξεκαθάρισε, τόσο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, όσο και στην Ολομέλεια ότι καταψηφίζει το άρθρο 29 που επιτρέπει την παροχή ελληνικής ιθαγένειας και στους αλλοδαπούς μαθητές που φοιτούν σε ελληνικά ιδιωτικά σχολεία. Ωστόσο, τόσο ο προεδρεύων της Ολομέλειας Τάσος Κουράκης αρχικά είπε ότι τον ενημέρωσαν οι ΑΝΕΛ πως υπερψηφίζουν το εν λόγω άρθρο και ότι ο κ. Κατσίκης εκφράζει  προσωπικές απόψεις αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Θ. Παπαχριστόπουλος επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν θετικά, αδειάζοντας τον κ. Κατσίλκη.

Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμα χειρότερα με τη δήλωση του κ. Παπαχριστόπουλου ότι «στους ΑΝΕΛ έχουμε μπέσα και όποιος διαφωνεί παραδίδει την έδρα του».   Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή "Πρωινή Ανάγνωση" του Καναλιού της Βουλής και απαντώντας σε ερώτηση του κοινοβουλευτικού συντάκτη των "Παραπολιτικών" Γιώργου Λυκουρέντζου ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην ίδια εκπομπή ο κ. Κατσίκης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά που του επεφύλαξαν Κουράκης και Παπαχριστόπουλος  λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν εξέφρασα προσωπικές σκέψεις όπως απαράδεκτα είπε ο προεδρεύων της Βουλής αλλά την θέση των ΑΝΕΛ.

Ήμουν εισηγητής και όχι απλά ομιλητής που εκφράζει προσωπικές απόψεις. Το κόμμα μου πρέπει να συνεννοείται με εμένα. Τέτοια ενημέρωση (σ.σ. για θετική ψήφο) δεν είχα. Αιφνιδιάστηκα μαθαίνοντας ότι στην απουσία μου ο κ. Κουράκης ερμήνευσε την τοποθέτησή μου ως προσωπική αν και ήμουν εισηγητής.  Από πού και ως που διαψεύδει τον εισηγητή» είπε αρχικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ ενώ όταν του επισημάνθηκε ότι και ο κ. Παπαχριστόπουλος των «άδειασε» υπονοώντας μάλιστα πως αν διαφωνεί να παραδώσει την έδρα είπε «Ερμηνεύστε όπως θέλετε.

Πράγματι το άφησε να εννοηθεί. Δεν τον έχω βρει να τον ρωτήσω γιατί έκανε τέτοιο πρόλογο». Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Κατσίκη πως αν διεξαγόταν ονομαστική τόσο ο ίδιος όσο και η πλειοψηφία της Κ.Ο των ΑΝ.ΕΛ θα καταψήφιζαν το άρθρο αφήνοντας να εννοηθεί ότι παίχτηκε παιχνίδι πίσω από την πλάτη του από τον κ. Παπαχριστόπουλο και τον Υφυπουργό Κ.Ζουράρι.  Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κατσίκης αποκάλυψε ότι θα επιδιώξει να συναντήσει σήμερα τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ Πάνο Καμμένο για να εκφράσει τα παράπονά του , απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του.