«Ήταν μια άτυχη δήλωση. Μια σεξιστική και ρατσιστική άποψη που δεν βρίσκει σύμφωνη την οργάνωση και δε χωράνε στους κύκλους της ΟΝΝΕΔ» ανέφερε αποκλειστικά στα parapolitika.gr ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, έπειτα από το θόρυβο που ξέσπασε με αφορμή την ανάρτηση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης στο Twitter και το σχόλιο του για την πρώην υπουργό, Σία Αναγνωστοπούλου.

«Έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν ότι είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους θέσεις και αυτός είναι ο λόγος που η παραίτησή του έγινε αμέσως δεκτή» σχολίασε ακόμη ο κος Δέρβος ενώ ξεκαθάρισε πως δεν ζητήθηκε η παραίτηση από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ αλλά μόνος τους ο Μανώλης Κούλας επικοινώνησε μαζί του λέγοντας πως καταλαβαίνει πως έφερε σε δύσκολη θέση και τον πρόεδρο αλλά και την οργάνωση και έτσι υπέβαλε την παραίτησή του.

Παρόλα αυτά όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κώστας Δέρβος στα parapolitika.gr ήταν μονόδρομος η αποχώρηση του Μανώλη Κούλαν από τη θέση του διευθυντή, ενώ ήδη παραπέμφθηκε και στο πειθαρχικό της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Εμμανουήλ Κούλας, προχώρησε σε μια επίθεση κατά της Σίας Αναγνωστοπούλου η οποία σχολίασε τη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους σεξιστικούς αλλά και ρατσιστικούς του ισχυρισμούς για τις χώρες του Νότου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραφε την ανάρτηση ως «μια "πουτάνα" του Νότου».

Λίγο αργότερα ο κ. Κούλας έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter: «Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για "πουτάνα" του Νότου» ωστόσο λίγο αργότερα έκλεισε τον λογαριασμό του.