Την περασμένη Δευτέρα, στο Κερατσίνι της Β’ Πειραιά, η ΟΝΝΕΔ πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου με θέμα «Μετανάστευση & Εργασία στην Ευρώπη του Μέλλοντος».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από την ΟΝΝΕΔ: Ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Π. Μαρινάκης, ο γραμματέας της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Καρασαρίνης, ο Γραμματέας της ΔΑΠ Πανεπιστημίων Μ. Κορομηλάς, ο Γραμματέας της ΔΑΠ ΤΕΙ Κ. Στάσης, Ο αν. Διευθυντής ΟΝΝΕΔ Μ. Νίκας και άλλα μέλη του εκτελεστικού γραφείου, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ Β’ Πειραιά Νίκος Παραγυιός.

Επίσης παρευρέθηκαν:

Ο αν. Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Δρακούλης Βρεττάκος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά Παναγιώτης Μανάκος.

Ο υπ. Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Παναγιώτης Διαλινάκης, Ο υπ. Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Φίλλιπος Καμπούρης, Ο υπ. Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, Ο υπ. Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, σύσσωμες οι Τοπικές οργανώσεις ΔΗΜ.Τ.Ο. της Β' Πειραιά (ΝΔ & ΟΝΝΕΔ) με τους προέδρους και τα μέλη τους, πλήθος υποψηφίων Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων Πολιτευτές και πολιτικά στελέχη.

Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος, Βουλευτής Β’ Αθηνών, και τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., ο Κώστας Δέρβος, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ & Υποψήφιος Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας και ο Γιώργος Βρεττάκος, που προέρχεται από τη Β Πειραιά και είναι υπεύθυνος του τομέα Απασχόλησης & Καταπολέμησης της Ανεργίας των Νέων της ΟΝΝΕΔ.

Παράλληλα, στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Γιάννης Τραγάκης ο οποίος συνεχάρη την ΟΝΝΕΔ για την πρωτοβουλία της να μιλήσει για τόσο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Νέους αλλά και την κοινωνία μας γενικότερα στην δύσκολη περιοχή της Β’ Πειραιά.

Ο Γ. Κουμουτσάκος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των Ευρωεκλογών καθώς «οι αποφάσεις που παίρνονται στο ευρωκοινοβούλιο επηρεάζουν σημαντικά τις ζωές μας» ενώ τόνισε πως «το μεταναστευτικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρώπη στο Μέλλον». Κλείνοντας κάλεσε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την ψήφο τους καθώς «εντός του 2019 θα γίνουν εκλογές σε όλα τα επίπεδα και όσοι εκλεγούν θα πάρουν σημαντικές αποφάσεις σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο».

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στην τοποθέτηση ανέφερε ότι θέλει να είναι στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο για να αγωνιστεί ώστε «οι Έλληνες να έχουν ίσες ευκαιρίες μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση και δουλείες με αξιοπρέπεια» ενώ ανέπτυξε τις θέσεις του για το μεγάλο θέμα της μετανάστευσης.

Κλείνοντας εξέφρασε την βαθιά πεποίθηση του ότι «η Νέα Δημοκρατία πάει για μεγάλη νίκη σε όλες τις επερχόμενες εκλογές με τις ευρωεκλογές να δίνουν το στίγμα και να οδηγούν τον κύριο Τσίπρα σε Εθνικές Εκλογές».

Ο Γιώργος Βρεττάκος, ο οποίος έκλεισε με την ομιλία του την εκδήλωση τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει σύνορα και η Ευρώπη έχει σύνορα, και πρέπει να φυλάσσονται» ενώ σημείωσε ότι «δεν πρέπει να έχουμε μια Ευρώπη 2 ταχυτήτων άλλα μια Ευρώπη ίσων ευκαιριών και σταθερότητας».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην προσωπική σχέση φιλίας που τον συνδέει με τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο και κάλεσε τους συντοπίτες του να τον στηρίξουν, «γιατί είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη νέα γενιά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Ήταν μια ιδιαίτερα πετυχημένη εκδήλωση, στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, και αυτό φάνηκε και από την προσέλευση του κόσμου που γέμισε την αίθουσα.